Turun ja Firenzen kaupungit ovat olleet ystävyyskaupunkeja 30 vuoden ajan. Sen kunniaksi Firenzen pormestari Dario Nardella kutsuttiin Turussa 15.12.2022 nauhoitetun Ekumeenisen joulun humanitaarisen viestin tuojaksi. Vierailun yhteydessä Turun pormestari Minna Arve ja pormestari Nardella allekirjoittivat Turun ja Firenzen ystävyyskaupunkisopimuksen päivityksen.

Dario Nardella on Eurocities-kaupunkiverkoston puheenjohtajana ottanut vahvasti kantaa Ukrainan puolesta Venäjän hyökkäyssotaa vastaan. Turun kaupungin Harkovan kaupungin hyväksi toteuttama avustuskeräys joulukuussa on osa Eurocities-verkoston Generators of Hope -kampanjaa Ukrainan hyväksi.

Kampanjan ovat yhdessä marraskuussa käynnistäneet pormestari Nardella sekä Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola.

Nyt päivitetyssä ystävyyskaupunkisopimuksessa tuodaan esiin Turun ja Firenzen kaupunkien tahtotilaa kehittää yhdessä kestävän kehityksen ratkaisuja ja tiivistää kulttuuriyhteistyötään.

Dario Nardella toi humanitaarisen viestin Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuudessa, joka nauhoitettiin 15.12.2022. Kuva: Timo Jakonen