Jyrkkälän asukastoimikunnan puheenjohtaja Isko Laurell on jyrkkäläläisille tuttu kasvo.

Eikä ihme, sillä hän on toiminut asukastoimikunnassa aktiivisena jo kolmekymmentäviisi vuotta, joista puheenjohtajanakin liki parikymmentä. Vaikka puheenjohtajan tehtävä sisältää paljon työtä ja vastuuta, on Laurell viihtynyt pestissään hyvin. 

– Asukastoimikunnalla on kaikennäköisiä retkiä ja muuta puuhaa, mitä vuoden aikana tehdään. Kesällä mentiin Zoolandiaan ja kesäteatteriin. Sitten oli Jyrkkälä-juoksut elokuussa. Kyllä sitä on: piknik-risteilyä, Tuurin retkeä, joulupuuroa itsenäisyyspäivänä. Tässä meillä on soppatykki, missä se tehdään itse. Ja sitten on ilotulitus tietysti uutena vuotena, Laurell kertoo. 

Vuosien aikana Jyrkkälän asukastoimikunta on pyrkinyt järjestämään toimintaa laajasti eri ikäisille. Laurell kertoo Jyrkkälän olevan yhteisöllinen paikka, jossa asukkaita on jopa kolmessa polvessa. 

– Täällä on lapsiperheistä ihan vanhuksiin niin, että isoäiti asuu täällä ja lapsi asuu täällä ja lapsenlapset asuvat täällä, hän kuvailee.  

– Kaikkein humoristisimpia ovat ne, ketkä ovat lähteneet joskus täältä ovet paukkuen. Sitten kuluu 6–7 vuotta, niin tullaan takaisin ja todetaan, että ”kyllä täällä olikin parasta asua”. Minä tiedän monta sellaista. 

Isko Laurellia haastateltiin 22.9.2022 Jyrkkälän kerhotila Bertassa. Kuvat: Satu Aalto / Turun museokeskus.