Tervetuloa kuulemaan kuinka Turun kaupungin Itämerihaasteen kokeilut ovat konkreettisilla toimilla onnistuneet edistämään Saaristomeren kestävän lähiruuan kehittämistä.

Itämerihaaste

Vuonna 2007 Helsingin ja Turun kaupungit tekivät yhteisen aloitteen Itämeren suojelemiseksi ja käynnistivät Itämerihaasteen, jonka tavoite on sitouttaa kaupunkeja, kuntia ja organisaatioita vapaaehtoisiin Itämeren suojelutoimenpiteisiin. Itämerihaaste on vuosien mittaan kasvanut kansainväliseksi verkostoksi, johon kuuluu 320 eri toimijaa Itämeren alueelta. Helsingin ja Turun kaupungit toteuttavat vapaaehtoisia suojelutoimenpiteitä yhteisten toimenpideohjelmien kautta. Itämerihaasteen nykyisen, kolmannen, toimenpideohjelman (2019-2023) yksi tavoite on järjestää nopeita kokeiluja vuosittain uusien palveluiden ja innovaatioiden edistämiseksi.

Lisäinfoa: Itämerihaaste

Itämerihaasteen neljä nopeaa kokeilua ovat talven aikana vauhdittaneet muutosta tuotteistamalla käytännön ratkaisuja uusien raaka-aineiden tuotteistamista ja lähiruuan logistiikan kehittämistä varten sekä viestimällä ratkaisuista.

Lue lisää kokeiluista ja katso videot.

Tule kuulemaan kokeilijoiden onnistumisista ja saavutuksista, verkostoitumaan sekä nappaamaan uusia ideoita ja toimintamalleja. Keynote puheenvuoro: Anne Muurinen, Kehitysjohtaja, Visit Turku Archipelago Oy

PAIKKA: Spark Up, Turku

AIKA: ke 25.1.2022 klo 12.00–15.00

OHJELMA:

Tervetuloa, lounastarjoilu, musiikkiesitys

Tuloksia Aistilan tekemästä kuluttajatutkimuksesta Saaristomeren kestävän lähiruoan edistämisestä 

Havaintoja ja tuloksia Itämerihaasteen kokeiluista

Keynote puheenvuoro: Ruokamatkailusta Turun ja saariston matkailun vetovoimatekijä, Anne Muurinen, Kehitysjohtaja, Visit Turku Archipelago Oy

Kokeilu - Ekologinen ja eettinen peuran- ja kaninliha

Kokeilu - Lähituotetun ruuan kauppa-alusta

Kokeilu - Tokkopa on hyvää!

Kokeilu - Maku ja Meri -Podcast

Loppusanat, Tove Holm, Turun kaupungin Itämerihaaste

15:00 Tilaisuus päättyy – Hyvää kotimatkaa!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 18.1.2023 mennessä tästä linkistä!

Lisätietoa:

Tove Holm, Itämerihaaste, Turun kaupunki tove.holm@turku.fi  040 484 6979

http://www.itamerihaaste.net/ajankohtaista