Konsertin solistina nähdään virtuoottinen australialaisviulisti Kristian Winther.

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden avajaiskonsertissa torstaina 12.1. ja perjantaina 13.1. klo 19 soi Carl Nielsenin sinfonia nro 4 ”Sammumaton”, Ottorino Respighin Concerto gregoriano sekä Jean Sibeliuksen Aallottaret. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria Turun konserttitalossa. Illan solistina on australialaisviulisti Kristian Winther.

Kristian Winther tunnetaan virtuoottisena viulusolistina. Hän esiintyy laajasti Australiassa niin orkesterisolistina kuin kamarimuusikkonakin. Winther on kantaesittänyt Mustosen musiikkia, ja konsertissa taiteilijat tekevät jälleen yhteistyötä. Winther esittää Respighin Concerto gregorianon, jonka parissa kuulija voi matkata Italian lämpöön. Teos sai kantaesityksensä Roomassa, ja inspiraationsa gregoriaanisesta kirkkolaulusta.

Illan aloittavassa Sibeliuksen Aallottaret-teoksessa kuuluu meren liikkeet ja aallokot. Konsertin päättävä Nielsenin nro 4 ”Sammumaton” on säveltäjän dramaattisin sinfonia ja yksi 1900-luvun sinfonisista merkkiteoksista.

Torstain 12.1. konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

 

Asiasanat: