Kiinamyllynkadun ylittävä suojatie Hämeenkadun risteyksessä on muutettu uudenlaiseksi ylijatketuksi jalkakäytäväksi, josta liikennevalo-ohjaus on osittain poistettu. Muutosten myötä Hämeenkadun suuntainen jalankulku ja pyöräliikenne pystyy Yliopistonmäen puolella ohittamaan Kiinamyllynkadun ilman liikennevaloihin pysähtymistä.

Kiinamyllynkadulta Yliopistonmäen suunnasta autolla tultaessa ei enää näytetä vihreää valoa laisinkaan. Nykyisin tälle suunnalle näytetään kiinteää punaista valoa, kiinteää keltaista valoa ja vilkkuvaa keltaista valoa. Vain vilkkuvan keltaisen valon aikana Kiinamyllynkadulta saa poistua erityistä varovaisuutta noudattaen. Vihreää valoa ei siis enää ole, koska tästä suunnasta poistuttaessa pitää muun liikenteen lisäksi väistää myös Hämeenkadun suuntaista pyöräliikennettä ja jalankulkua.

Hämeenkadulla on yksi Turun suurimmista jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennemääristä. Punaisia päin kulkeminen kyseisellä Kiinamyllynkadun ylittävällä suojatiellä oli ennen muutosta todella yleistä. Lisäksi Kiinamyllynkadun pohjoishaaralle suuntautuvaa autoliikennettä oli suhteellisen vähän. Muutoksella haluttiin parantaa jalankulun ja pyöräliikenteen sujuvuutta ja päästä eroon vaarallisesta punaisia päin kulkemisesta. Ratkaisu aiheuttaa kuitenkin Kiinamyllynkadun pohjoishaaralta poistuville autoille viivytyksiä etenkin ruuhka-aikaan.

Ylijatkettu jalkakäytävä on yleinen ratkaisu muissa kaupungeissa ulkomailla ja Suomessa. Jalkakäytävän jatkaminen katujen risteyksen yli on turvallisempi vaihtoehto suojatielle. Normaalilla suojatiellä autoilijoille on kynnyksetön kulku ja jalankulkijoiden pitää ylittää ajorata. Ylijatketussa jalkakäytävässä periaate on päinvastainen – eli jalankulkijoilla on esteetön kulku ja autoilijoiden pitää ylittää reunakivillä ajoradasta korotettu jalkakäytävä.

Ratkaisu on poikkeuksellinen ja vaatii erityistä huomiota Kiinamyllynkadun autoilijoilta.