Vaski-kirjastojen kesken alkaa 9.1. musiikin CD-levyjen kellutuskokeilu. Kokeilun aikana esimerkiksi Laitilaan palautettua Turun CD-levyä ei palauteta Turkuun vaan se jää Laitilaan, mistä se voidaan edelleen lainata.

Kokeilulla kartoitetaan Vaskin yhteiseen kokoelmaan liittyviä haasteita: mitä uusia toimenpiteitä kellutuksessa tarvitaan ja miten se vaikuttaa CD-levyjen lainaukseen ja asiakastyytyväisyyteen. Kokeilusta toivotaan myös asiakaspalautetta, vaikka CD-levyt ovat toki vain yksi osa Vaski-kirjaston musiikin aineistoja.

Kellutuskokeilun yhtenä tarkoituksena on lisätä Vaski-kirjastojen asiakkaiden mahdollisuuksia käyttää musiikkiaineistoja mahdollisimman tehokkaasti ja monipuolisesti.

Vaskin linjausten mukaisesti Vaski-kirjastojen tehtävänä on tarjota kirjaston käyttäjille monipuolinen musiikillinen maailmankuva hankkimalla Vaskiin kattava kokoelma kaikilta musiikin osa-alueilta. Kellutuksessa musiikkiosastoilla työskentelevien ammattitaito saadaan laajasti käyttöön, kun CD-levyjen hankintavastuuta voidaan jakaa eri kirjastojen välillä.

Vaskin musiikkiryhmä koordinoi ja organisoi kellutuskokeilua kesäkuun 2023 loppuun asti. Sen jälkeen päätetään, millä tavoin musiikkiaineiston kokoelmatyöhön liittyvää yhteistyötä tämän jälkeen jatketaan. Ja onko kuntarajat ylittävää kellutusta mahdollista laajentaa myös muihin aineistoihin, kuten esimerkiksi Vantaalla ja Espoossa on jo tehty.