Markulantietä risteävän Nuijamaankadun ja Kuninkojankadun liittymään lisättiin nuolivalot kääntyjille liikenteen sujuvuuden ja vasemmalle kääntymisen parantamiseksi. Liikennevalomuutos heikensi risteyksen välityskykyä ennakoitua enemmän. Valot palautetaan ennalleen.

Nuijamaankadun ja Kuninkojantien risteysalueen liikennevaloihin lisättiin vasemmalle kääntyville suunnille nuolivalot syksyllä 2022. Tarkoituksena oli parantaa liittymän turvallisuutta sekä sujuvoittaa vasemmalle kääntymistä. Entisessä risteyksen sekavaiheessa (vasemmalle käännyttäessä väistetään vastaantulevaa liikennettä) oli vilkkaassa liittymässä haasteellista löytää sopiva rako kääntymiselle.

Liikennevalojen uusien suuntien vaatimat aikamuutokset heikensivät liittymän välityskykyä ennakoitua enemmän. Erityisesti Kuninkojantien ja Nuijamaankadun suunnat ruuhkaantuvat voimakkaasti iltapäivisin. Ruuhkaantumisen lisäksi ei-toivottu seuraus on se, että Kuninkojantietä pohjoisesta tuleva autoliikenne välttelee Markulantien liittymää kiertämällä Aurorankadun ja Varkkavuorenkadun kautta päästäkseen Satakunnantielle.

Turvallisuus, toimivuus ja vaikutukset huomioiden erilliset vasemmalle kääntyvien liikennevalovaiheet on perusteltua poistaa Kuninkojantieltä ja Nuijamaankadulta.

Muutokset toteutetaan kuluvalla viikolla (viikko 2).

Kaistojen yhdistyessä "kaistojen yhdistyminen" liikennemerkillä, kaistoilta ajetaan tasa-arvoisesti vuorotellen ns. vetoketuperiaatteella.

Autoilijoiden toivotaan parantavan välityskykyä käyttämällä molempia Markulantien kaistoja

Lisäksi kaupunki toivoo autoilijoita käyttämään aikaisempaa aktiivisemmin molempia Markulantien suoraan meneviä kaistoja, jotta vihreän valovaiheen aikana etenevä autojen määrä olisi suurin mahdollinen.

Tämän edistämiseksi Markulantielle on jo aikaisemmin asetettu yhdistyvät ajokaistat -liikennejärjestely. Merkki määrää siirtymään jatkuvalle kaistalle.

Erityisesti liittymissä, joihin saavutaan kahta ajokaistaa ja joissa liittymän jälkeen toinen kaistoista päättyy, jää vasenpuolisen kaistan käyttö vajaalle. Liikennevaloin ohjatussa kahden kaistan tulohaarassa ongelma näyttäytyy siten, että suoraan menevistä kaistoista edempänä päättyväksi osoitettu on vajaalla käytöllä ja toiselle, oikeanpuoleiselle kaistalle muodostuu jono, joka ei purkaannu vihreän valon aikana.

Uudella merkillä kannustetaan käyttämään molempia kaistoja. Tämä parantaa risteyksen välityskykyä.