Paikallisen musiikin tapahtuma Turku Band Festival ilahduttaa turkulaisia jälleen 25. - 28.1.2023. Turun kaupungin Nuorisopalveluiden järjestämä tapahtuma on järjestyksessään yhdeksäs. Turku Band Festival tukee turkulaisia bändejä ja mahdollistaa kävijöille ilmaisia konsertteja, jotka ovat saavuttaneet suurta suosiota.

Mukana on vakuuttava määrä paikallisia bändejä. Viime lokakuussa järjestetyssä avoimessa haussa yhtyeiden hakemuksia kertyi lähes 80 kpl. Ohjelmaan mahtuu noin 50 bändiä viiteen eri sijaintiin. Suurin osa keikoista on K18 ja ne järjestetään ravintoloissa. Ikärajattomia konsertteja järjestetään Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja Auran Panimolla.

Turku Band Festivaaliin kuuluu myös Bar Ö:ssä keskiviikkona 25.1. klo 19. järjestettävä keskustelutilaisuus turkulaisesta festivaalikentästä ja -kesästä 2023. Panelisteina tilaisuudessa nähdään Mikko Niemelä (Ruisrock), Jussi Fredriksson (Jazz City Turku), Pietu Sepponen (Kesärauha), Salla Karvonen (Ilmiö festivaalit) sekä Kim Grönlund (Metallivuori).

Tapahtuman tuottaja Iida-Sofia Saukkoriipi on tyytyväinen Turku Band Festivaalin tilanteeseen. Hänen mukaansa on ihanaa, että saatujen hakemusten määrä on pysynyt korkeana. Lisäksi joka vuosi mukana on myös uusia bändejä.

- Turun bändikulttuuri elää ja voi todella hyvin.

Saukkoriipi kertoo, että vuoden 2022 Turku Band Festivalia jouduttiin siirtämään ja viime hetken peruutuksia tuli paljon.

- Nyt tuntuu helpottavalta järjestää tapahtumaa aivan normaalisti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2020 festivaalin.

Turku Band Festivalissa on vuosien aikana esiintynyt satoja yhtyeitä ja yli 17 000 henkeä on käynyt kuuntelemassa konsertteja. Vuoden 2021 striimitapahtumaa on katsottu Youtubessa yhteensä yli 20 000 kertaa.

Lisätiedot ja ohjelma: