Turun kaupunkiympäristölautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen tiistaina 17.1. Kokouksessa päätettiin mm. esittää sisäasiainministeriölle keskusta-alueen pysäköintivirhemaksun korottamista 60 eurosta 80 euroon.

Esitys sisäasiainministeriölle pysäköintivirhemaksun korottamisesta keskusta-alueella

Turun kaupunki esittää sisäasiainministeriölle, että pysäköintivirhemaksun määrä Turun kaupungin keskusta-alueen kalleimmalla I-pysäköintimaksuvyöhykkeellä korotetaan 60 eurosta 80 euroon. Muilla pysäköintimaksuvyöhykkeillä virhemaksu säilyy ennallaan (60 euroa).

Tampereen ja Helsingin kaupunkien kalleimmilla pysäköintimaksuvyöhykkeillä pysäköintivirhemaksun määrä on tällä hetkellä 80 euroa. Käytännössä nämä alueet ovat mainittujen kaupunkien keskusta-alueita. Turun kaupunki on henkilöautotiheydeltään ja muilta liikenteellisiltä ominaisuuksiltaan edellä mainittujen kaupunkien kaltainen, joten on perusteltua, että pysäköintivirhemaksua korotetaan myös Turussa keskusta-alueella.

Turun hallinto-oikeuden päätös / asemakaavanmuutos: Kaskenkatu 3

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.8.2021 § 202 asemakaavamuutoksen, jolla suojellaan osoitteessa Kaskenkatu 3 olevat 1800-luvun rakennukset osana kaupunkikuvallisesti arvokasta Turun historiallista keskustaa. Alue osoitetaan asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kaavamuutoksella sallitaan lisäksi tontille 490 k-m2:n uudisrakennuksen rakentaminen.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Kaskenkatu 3:n asemakaavamuutoksesta tehdyn valituksen ja todennut, että asemakaavanmuutos on perustunut riittäviin selvityksiin.

Kaupunkiympäristölautakunta merkitsi asian tiedoksi.

Kaupunkiympäristölautakunnan pöytäkirjat: https://ah.turku.fi/kylk/2023/