Turun liikuntalautakunnan kokouksen asialistalla on tiistaina 24.1.2023 liikuntaan liittyviä avustuksia ja liikuntapalveluiden hinnaston uudistamislinjauksia Urheilupuiston tenniskenttien osalta.

Aiempien vuosien tapaan liikuntalautakunnan myöntämä avustaminen painottuu seurojen ja yhdistysten perustoiminnan tukemiseen keskittyen lapsiin ja nuoriin. Toiminta- ja harjoitustilavuokrien korvaamisen avustuksessa suurimmat painokertoimet on määritelty lapsille ja nuorille.

Liikuntapalveluiden hinnasto on uudistumassa ja linjaukset uudelle hinnastolle on päätetty kaupunginvaltuustossa 12.12.2022. Uudistuksilla pyritään edistämään asiakaslähtöisyyttä ja selkeyttämään hinnoittelumallia.

Urheilupuiston tenniskenttiin kohdistettavien investointien ja niiden laadun paranemisen myötä kenttien hinnoitteluperiaatteita on päivitetty varattujen vakio- ja yksittäisvuorojen osalta. Peruskorjattujen tenniskenttien käyttö varatulla vakio- ja yksittäisvuorolla maksaa 7 €/tunti. Vapaalla tenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli kentällä ei ole vuoron varanneita pelaajia. Yhdistysten alle 20-vuotiaiden harrastajien ja koululaisten vuorot säilyvät maksuttomina.

Jotta tenniskenttien varaustoiminta olisi mahdollisimman selkeää ja asiakaslähtöistä esitetään, että kausihinnoitellut vakiovuorot poistetaan. Varauksia olisi edelleen mahdollista tehdä useita koko kaudelle tuntihinnoittelun mukaan. Yhdistysten alle 20-vuotiaiden harrastajien ja koululaisten vuorot säilyvät maksuttomina kaikilla kentillä ja ne ilmoitetaan erikseen liikuntapalveluiden asiakaspalveluun.

Urheilupuiston tenniskenttien peruskorjauksen seurauksena, vuoronvaraus kenttien osalta siirtyy Tennisyhtymältä liikuntapalveluille ja sopimuksella kauden aikaisesta ylläpidosta Åbo Lawn-tennis Klubb R.f.. Urheilupuiston tenniskenttien korjauksessa suuntaa muutetaan optimaalisemmaksi ja alueelle rakentuu neljä massatenniskenttää. Massakentät pitävät Turun kaupungin tenniskenttäverkoston monipuolisena ja ne palvelevat erityisesti ikääntyviä tenniksen harrastajia, mutta myös esimerkiksi koululaisia ja junioritennispelaajia. Liikuntalautakunnassa päätetty peruskorjattujen tenniskenttien hinnasto päivitetään myös massakenttien osalta.