Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Herttuankulman korttelin 20 asemakaavanmuutos- ja tonttijaonmuutosehdotuksen. Yleiskaava 2029 -ehdotus jäi pöydälle käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessa.

Yleiskaava 2029 ehdotus

Kaupunginhallituksen 11.10.2022 § 419 hyväksymä Yleiskaava 2029 -ehdotus on ollut uudelleen nähtävillä 31.10.-29.11.2022 välisen ajan. Siitä on jätetty 3 lausuntoa ja 13 muistutusta.

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitettiin, että se hyväksyy muistutuksiin annetut vastineet ja päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että yleiskaavaehdotus hyväksytään oikeusvaikutteisena yleiskaavana.

Asia jäi pöydälle.

Asemakaavanmuutos- ja tonttijaonmuutosehdotus; Herttuankulman linnakortteli, Satama (os. Nosturinkatu 6)

Kaavamuutos perustuu 30.12.2020 § 118 myönnettyyn poikkeamispäätökseen, jonka toteuttaminen edellyttää asemakaavan muuttamista.

Herttuankulman korttelin 20 asemakaavaa ehdotetaan muutettavaksi siten, että pysäköinti sijoitetaan pääosin korttelin pihakannen alle, aiemmin kaavoitetun pysäköintitalon sijaan. Pihakannen alle toteutettu pysäköintiratkaisu mahdollistaa yhtenäisemmän virkistystoiminnalle osoitetun sisäpihan rakentamisen korttelin asukkaille. Kaavaehdotuksessa muutetaan myös asuinrakennusten sijaintia, mutta asumiseen osoitetun rakennusoikeuden määrä ei muutu.

Ehdotus hyväksyttiin.

Katso kaikki päätökset kokouksen pöytäkirjasta: https://ah.turku.fi/kylk/2023/