Turussa järjestettävä hyväntekeväisyysturnaus kerää jälleen yhteen pipolätkän harrastajia ilmaston puolesta. Turnauksen järjestää Save Pond Hockey Ry ja sitä ovat tukemassa TPS, TuTo, Turun kaupunki ja kaupungin Ilmastojoukkue.

Tavoitteena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan ja jääkiekkoa seuraavan maailman agendalle, jotta myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan talvi- ja ulkoilmalajina syntyneen pipolätkän saloista. Turun turnaustapahtuman järjestäjänä toimiva Radim Musalek muistuttaa, että vakavan viestin takaa löytyy myös kaikille suunnattu iloinen ulkoliikuntatapahtuma. Tänä vuonna turnauksia järjestetään Turun lisäksi myös Helsingissä, Lappeenrannassa, Raahessa ja Tampereella. 

- Pyrimme ilon kautta muuttamaan ihmisten asenteita ja muistuttamaan, että meidän elämälle ja hyvinvoinnille keskeisten asioiden säilyminen vaatii jokaiselta muutosta elintapoihin, sanoo Turun turnaustapahtuman järjestäjä Radim Musalek. 

Save Pond Hockey eli Pelastetaan pipolätkä -turnauksen aloituskiekko pudotetaan 28.1.2023 klo.9.30 Parkin legendaarisella pipolätkäareenalla. Tapahtuma päättyy klo 16.00 mennessä.

Tapahtumassa ovat mukana myös turkulainen kiekkolegenda Saku Koivu ja pormestari Minna Arve, jotka pelaavat klo 11.30 alkavassa All Stars -ottelussa. Lisäksi jäällä nähdään Timo Nummelin, Kai Nurminen, Aki Holma ja muita kaikille turkulaisille tuttuja nimiä.

Pormestari Arve uskoo, että Pipolätkä-turnaus vetoaa turkulaisiin. Se kannustaa liikkumaan ja on konkreettinen tapahtuma ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. 

- Pipolätkä on joukkuepeli ja niin on myös ilmastonmuutoksen vastainen työ. On hienoa päästä mukaan saattamaan tärkeää viestiä eteenpäin tämän hyvän mielen tapahtuman kautta, joka jälleen kerran jalkautuu perinteisenä kiekkokaupunkina tunnettuun Turkuun, sanoo pormestari Minna Arve. 

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuonna 2029. Tällä hetkellä tavoitteesta on saavutettu puolet eli päästöjä vähennetty 55 prosenttia vuoden 1990 vertailutasosta. Työhön tarvitaan edelleen Turun asukkaat ja yritykset mukaan. 

Pelit pelataan 4 vastaan 4 pelaajalla ja jokainen joukkue saa pelata vähintään 3 kahdenkymmenen minuutin peliä. Maalit tehdään suoraan syötöstä, tuttuun pipolätkätyyliin. Turnauksen järjestäjät suosittelevat, että joukkueissa olisi 6–8 pelaajaa, jotta myös vaihtoon pääseminen onnistuu pelien tuoksinassa.

Turnausten sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Save Pond Hockey -organisaation lisätiedot: http://savepondhockey.org/

Lisätietoa Turun kaupungin ilmastotyöstä sekä yrityksille ja yhteisöille suunnatusta ilmastojoukkueesta www.turku.fi/ilmasto