Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston leikkipuistoalueelle tehdään uudistuksia. Uudistusten yhteydessä suuri suihkusieni poistetaan. Suihkusienen tilalle rakennetaan interaktiivinen leikkiväline, joka mahdollistaa liikunnallisen ja oppimista tukevan leikin jokaisena vuodenaikana. Uusi leikkiväline valmistuu tämän kevään aikana.

Vesileikit ovat kesäisin pidetty toiminnallisuus Seikkailupuistossa. Vettä suihkuttava ”sieni” on kuitenkin tekniikaltaan ja rakenteiltaan jo elinkaarensa päässä. Ylläpitopäällikkö Soile Viiri kertoo, että vedenlaatua ei korjauksista huolimatta ole saatu pysymään riittävän hyvänä suihkutteluun, ja suosittu toiminto on ollut suljettuna korjausten vuoksi suurimman osan kesistä.

- Korjauksia on tehty viime vuosina aktiivisesti, mutta toimilla ei ole kyetty saavuttamaan vaadittavaa vedenlaatua. Suihkusienen toimimattomuus on aiheuttanut harmia asiakkaille.

Viiri muistuttaa, että muutoksista huolimatta Seikkailupuiston muut suositut vesiaiheet, kuten koristepuro ja -lampi säilyvät entisellään ilostuttamassa leikkijöitä. Lisäksi Turussa on kuusi kahluuallasta puistoissa eri puolilla kaupunkia, eli turvallisia olosuhteita lasten vesileikkiin on tarjolla.

Suihkusienen tilalle asennettava leikkiväline mahdollistaa liikunnallisen ja oppimista tukevan leikin, johon voi osallistua myös ryhminä. Uusi väline on toiminnassa ympäri vuoden. Se on interaktiivinen ja siihen voidaan ohjelmoida 40 erilaista peliä. Tarjolla on esimerkiksi muistipelejä tai matemaattista oppimista tukevia toimintoja. Peliin osallistuminen vaatii liikkumista juosten, kävellen tai pyörätuolilla.

Uusi leikkiväline on suunniteltu yhdessä Seikkailupuiston henkilökunnan ja leikkipaikka-asiantuntija Anna-Kaisa Kaukolan kanssa. Välineen valinnassa on huomioitu Seikkailupuiston toiminta ja muut välineet. Rakenteilla oleva leikkiväline sopii kaikenikäisille ja on esteetön. Se täydentää Seikkailupuiston toimintoja.

Ylläpitopäällikkö Soile Viiri kertoo, että rakennettavaan leikkivälineeseen kuuluu seitsemän interaktiivista tolppaa, joihin liittyy vaihtuva kuvake, ääni ja kosketuspainike sekä esteetön alusta.

- Uusi leikkiväline tukee Seikkailupuiston luovaa toimintaa, koska siihen on mahdollista suunnitella omia pelejä tai äänittää tarinoita. Näin väline tuo uuden ulottuvuuden Seikkailupuiston toimintoihin.

Seikkailupuisto on lapsiperheille tärkeä alue, jonka leikkivälinevalikoimaan ja toimivuuteen panostetaan vuosittain. Puisto on tärkeä vierailukohde myös koululuokille ja erityisryhmille.

- Leikkivälinevalinnoissa huomioidaan alueen luova toiminta, mahdollisuus kaikkien yhteiseen leikkiin sekä esteettömyys, Viiri kertoo

Puiston aluetta kehitetään myös muilla tavoin.  Esimerkiksi pysyvä taidepajakatos valmistuu kevään 2023 aikana. Lisäksi alueelle kylvetään kesäksi ketokukkia ja asennetaan paljon kysytyt vauvakeinut (istuimet).