Ystävänpäivän kynnyksellä Tykkää turkulaisesta! haastaa kaikkia tekemään pieniä tai vähän suurempiakin ystävällisiä tekoja omassa arjessaan. Yksin tai yhdessä kavereiden kanssa voi myös lähteä erilaisiin ryhmiin tai tapahtumiin, joita Turku on tulvillaan.

TYKKÄÄ TURKULAISESTA! -UUTISKIRJE SUORAAN SÄHKÖPOSTIIN?

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Tykkää turkulaisesta! -postituslistan jäsenille. Voit liittyä postituslistalle osoitteessa tykkaaturkulaisesta.fi.

Vinkkejä talvilomalle

Kivaloma kulmilla -toiminta tarjoaa 20.–24.2. maksutonta ohjelmaa alakoululaisille. Toimintaa järjestetään Aunelassa, Jäkärlässä, Runosmäessä ja Varissuolla. Päivien aikana ohjelmassa mm. liikuntaa, kulttuuria, askartelua ja paljon muuta kivaa yhteistä tekemistä. Lapsille tarjoillaan päivän aikana myös pieni maksuton välipala.

Myös Vimmassa tapahtuu 20.–25.2. Luvassa mm. LomaPräkäämöt vaihtuvin teemoin, avoimissa taidepajoissa savitöitä, paperinkuviointia ja saippuaa, kahvilassa vaihtuva bingo ja Kahoot, Nuorten Turku avoinna, TRA:n klinikka sekä Mini Bandfest vol 2.

Etsitkö kaveriperhettä? Tule ystäväksi näin, kaveriksi nimittäin... 

Etsitkö kaveriperhettä perhe- tai vauvakahvilaan, lähipuistoon, omalle pihalle, hiekkalaatikolle, harrastuksiin, elokuviin, retkille yms. Treffataanko päivisin, iltaisin, viikonloppuisin tai milloin vaan? Löydetään yhdessä teille kaveriperhe.

Vertaistukea neurokirjon henkilöille ja heidän läheisilleen, tutustu ja tule mukaan!

Aisti ry järjestämän vertaisryhmätoiminnan tarkoitus on mahdollistaa samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten keskustelu turvallisessa ympäristössä. Vertaistoimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai neurokirjon diagnoosia.
Vertaistukiryhmät on suunnattu lapsille ja nuorille, aikuisille sekä läheisille.

Oletko jo tutustunut Monipalvelukeskus Tsempin toimintaan?

ELLU-hanke tarjoaa eläin- ja luontoavusteista toimintaa mielenterveyden tueksi 18–50-vuotiaille Turussa ja lähikunnissa. Toiminta on maksutonta eikä se edellytä lähetettä tai diagnoosia.

Maaliskuussa alkaa kaksi ryhmää:

  • MiniHevosVoimaa -ryhmässä 7.3.–16.5 tutustutaan eläin- ja luontoavusteiseen toimintaan esim. ponien hoitotoimenpiteiden, ruokinnan ja virkistävän ulkoilun kautta. Tallilla on myös kanoja ja kaneja! Ilmoittautumiset viimeistään 28.2. 
  • Luontoon! -ryhmässä 13.3.–6.5. tutustutaan Turun eri luontokohteisiin sekä eräilytaitojen harjoittamista, esim. tulentekotaidot ja trangian käyttö. Ilmoittautumiset viimeistään 6.3. 
  • Molempiin ryhmiin valitaan alkuhaastattelun jälkeen 8–10 ryhmäläistä. Lisätietoa Tsempin sivuilta ja ilmoittautumiset p. 050 5123625 / Kaisa

Mä klaaraan- hanke järjestää puolestaan Jännittäjäryhmän 1.3.–19.4. keskiviikkoisin klo 13–15 Tsempissä. Ryhmä on tarkoitettu 18–50-vuotiaille jännittäjille. Ryhmässä käydään läpi keinoja jännittämisen lieventämiseen harjoitusten ja vertaistuen kautta.

Turun Tuomiokirkossa perheneuvontaa 

Turun Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun Turun tuomiokirkossa ilman ajanvarausta. Perheneuvoja on paikalla joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 15–17 (ei heinäkuussa).
Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, etteivät ulkopuoliset pääse kuulemaan niitä. Tervetuloa keskustelemaan parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Voit tulla yksin tai yhdessä.

Kevään Ero lapsiperheessä -tilaisuudet alkavat

Ero lapsiperheessä-tilaisuudesta saat tietoa ja tukea erosta selviämiseen ja lapsen huomiointiin. Tilaisuudet on tarkoitettu eroa pohtiville, erossa asuville ja eronneille vanhemmille, ja niihin voi osallistua missä tahansa eroprosessin eri vaiheita. Tilaisuuden ohjaajat ovat eroauttamisen ammattilaisia, ja mukana on myös vapaaehtoisia vertaistukijoita.

Valtakunnallisiin etätilaisuuksiin on mahdollisuus osallistua anonyymina. Tilaisuudet järjestetään torstai-iltaisin. Kevään kerrat 2.3., 13.4., 4.5., 1.6 klo 17.30–19. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen.

Hyvä ero -ryhmä Teamsissä maalis-huhtikuussa, ilmoittaudu mukaan!

Parisuhteen päättyminen on kriisi ja menetyksenä kova kokemus, mutta samalla se voi olla uuden elämän alku. Eroryhmä muodostuu mukana olevien erokriisiään läpikäyvien ihmisten yhteisestä oppimisprosessista: eroon liittyvästä tiedosta, keskusteluista ja kasvua tukevista kokemuksista.Yhden vanhemman perheiden liitto ry:n järjestämä ryhmä kestää 8 viikkoa, kokoontumiset maanantai-iltaisin 6.3.–24.4.

Museoiden kurssit ja työpajat kaikenikäisille

Museoiden kevät pitää sisällään kudontaa, koruja, nikkarointia, valokuvausta, ateljeetaiteilua ja paljon muuta.

Kevään Menovinkit -esite senioreille

Liikkuva resurssikeskus on koonnut yhteistyössä järjestöjen, Turun kaupungin, V-S hyvinvointialueen ja muiden tahojen kanssa senioreille suunnatun Menovinkit-esitteen. Se sisältää monipuolisia tekemisen vinkkejä, tärkeitä yhteystietoja sekä tietoa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista.

  • Kevään Menovinkit voit lukea Kotikunnaksen sivuilta, josta ne on myös helppo tulostaa netittömille senioreille.

Paperisen Menovinkit-esitteen voit hakea itsellesi esim. Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-autosta – järjestötyöntekijät auttamat mielellään sinua löytämään itsellesi mieluista tekemistä. Neuvonta-autolla on mahdollisuus myös saada palveluohjausta. Esitteitä saatavilla myös esim. Ruusukorttelin ja Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksista sekä Lähitori Iso-Heikistä. 
Liikkuva resurssikeskus on Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja V-S hyvinvointialueen kumppanuustoimintaa.

Lähde ulkoilemaan mukavaan seuraan!

EKL Valtion Eläkkeensaajat VES-TURKU ry järjestää Ulkoilutreffit aina torstaisin klo 10–11.10 Turun urheilupuistossa (tarkempi paikka Unelmien kannas, Betaniankatu 12 kohdalla). Toiminta on kaikille avointa, ohjelmassa alkulämmittely, kävelyä, sauvakävelyä, loppuvenyttely. 
Lisätietoa: p. 045 125 8870, sirpa.vanhala53@gmail.com

Hei sinä yli 60-vuotias!

Oletko jäänyt hiljattain eläkkeelle? Kaipaatko positiivista muutosta elämääsi? Haluatko saada vertaistukea ja -ymmärrystä sekä uusia näkökulmia oman elämän tarkasteluun? 
Senioripysäkki järjestää vertaistuellisen keskusteluiltapäivän ma 27.2. klo 13–14.30 teemalla Työelämästä eläkkeelle. Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja pohtimaan yhdessä toisten hiljattain eläkkeelle jääneiden kanssa eläkkeellä olemiseen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia. Lisätiedot ja ilmoittautumiset pe 24.2. mennessä p. 040 837 8730, paivi.rouvali@tukenasi.fi
Senioripysäkillä alkaa keväällä myös useita maksuttomia ryhmiä, jotka ovat ammatillisesti ohjattuja.

  • Työelämästä eläkkeelle (hiljattain eläkkeelle siirtyneille) ja Elämäni eläkkeellä -ryhmissä pohdimme ja työstämme ratkaisukeskeisiä menetelmiä hyödyntäen, mitä voimme tehdä voidaksemme ja jaksaaksemme eläkkeellä paremmin.
  • Senioripysäkki®-keskusteluryhmissä käymme läpi mm. elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, ikääntymiseen ja tunteisiin liittyviä asioita. Ryhmissä tutustumme itseemme ja toisiimme vuorovaikutuksen avulla. 
  • Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää p. 040 5866 055, marika.siika@tukenasi.fi 

Lähde mukaan Toivon tueksi

Viime syksynä alkanut uusi vapaaehtoistoiminnan muoto kaipaa lisävahvistusta! Olisitko sinä yksi heistä? Pystyisitkö käymään kolmen kuukauden aikana n. seitsemän kertaa yksinäisen, mielenhyvinvoinnin kanssa haasteita kokevan 65+ henkilön tukena? Toimisit hänelle sovitusti juttelu- tai ulkoiluseurana. Tehtävään järjestetään kahden illan mittainen perehdytys ke 8.3. ja to 16.3. Haastattelemme tehtävästä kiinnostuneet 1.–2.3.

Tervetuloa kertaluonteiselle vapaaehtoiskeikalle Turun Siskot ja Simojen kanssa!

Turun Seudun Omaishoitajat ry järjestää ystävänpäivätanssit, esiintyjänä Marjo Tiainen. Tiistaina 14.2 klo 13–14.30 Omaishoitokeskus (Vanha Hämeentie 105), vapaaehtoisten opastus tehtävään klo 12.30. Keikkalaisina lähdemme tilaisuuteen tanssittajaksi ja/tai juttuseuraksi ym. Keikka ei vaadi erityisosaamista ja opastamme sinut tehtävään. Ei vaadi ilmoittautumista. Tansseissa mukana Liikkuvan resurssikeskuksen väki, mahdollisuus palveluohjaukseen. Paikalla myös Sydänliiton vertaistukihenkilö Olavi.