Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki järjestävät huhtikuussa 2023 yhdessä hackathonin, joka sisältää kaksipäiväisen tapahtuman. Tapahtuman aikana enintään neljä ehdotusta palkitaan julkisen palautteen ja tuomariston päätöksen jälkeen. Hackathonin pääpalkintosumma on 10 000 €. Tuo parhaat ideasi ihmisten herättelemiseksi ja sitouttamiseksi energia-asioihin. Oletko sinä voittaja?

RESPONSE

Integratesolutions for positive energy and resilient cities

Rahoittajat: Horizon 2020
Kokonaisbudjetti: 19 820 169 € (koko EU:n tasolla)    

Toteuttajat Turussa: Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu
Aikataulu: 2020–2025
Hankkeen nettisivut: h2020response.eu

Toteuttajat: 
Turun ylioppilaskyläsäätiö
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
Oy Turku Energia – Åbo Energi AB
Ilmatieteenlaitos
Turku City Data Oy
HR-Ikkunat Ruhkala Oy
Solar Finland Oy
HögforsGST Oy
Sähkö-Jokinen Oy
Elisa Oyj
Turun yliopisto
Oilon Group Oy
Elcon Solutions Oy

 

Hackathonilla, ENERGIA HELPOKSI IHMISILLE -TURKU RESPONSE HACKATHON 2023, etsimme digitaalisia ratkaisuja, jotka saisivat ihmiset ajattelemaan energia-asioita ja seuraamaan käyttäytymisensä vaikutuksia.

Ratkaisussa voidaan käyttää pelillistämistä, sosiaalista mediaa, AR-, VR- tai MR-teknologioita, 3D-malleja, 360-kuvia jne. Tärkeintä on, että uusi ratkaisu kannustaa asukkaita seuraamaan energiankulutustaan ja kiinnittämään siihen huomiota. Sen tulisi auttaa muuttamaan kulutustottumuksia, havainnollistaa ja visualisoida erilaisten toimien vaikutuksia sekä sitouttaa ja aktivoida ihmiset yksilölliseen ja kollektiiviseen toimintaan.

KENELLE?

Haasteeseen voivat osallistua opiskelijat, yritykset, organisaatiot sekä muut ryhmät tai yksilöt, jotka haluavat ratkaista haasteen.

MIKSI?

Energia on nykyään osa kaikkien jokapäiväistä elämää, mutta se ei ole konkreettista. Silti sillä on vaikutusta lompakkoomme ja ympäristöömme. Jotta kansalaiset voivat ajaa muutosta ja osallistua osaltaan vihreään siirtymään, heidän olisi saatava tietoa energiasta ja ilmastonmuutoksesta, jotta he

a) voivat ja haluavat vaikuttaa asiaan
b) tietävät, mitä he voivat tehdä ja
c) tietävät, miten heidän toimillaan on vaikutusta.

Uusien keinojen olisi yhdistyttävä arjen luonnolliseen toimintatapaan, vaivattomasti ja helposti. Tätä varten tarvitaan väline tai kampanja, jolla voidaan mitata, havainnollistaa, selittää, muistuttaa ja viestiä eri toimien vaikutuksista.

MITEN JA MITEN?

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki järjestävät yhdessä hackathonin, joka sisältää kaksipäiväisen tapahtuman. Tapahtuman aikana enintään 4 ehdotusta palkitaan julkisen palautteen ja tuomariston päätöksen jälkeen. Hackathon on jaettu eri vaiheisiin:

  1. Konseptipapereiden jättäminen, joista enintään 15 parasta tiimiä valitaan osallistumaan hackathontapahtumaan.
  2. Kick-off-verkkoseminaari, jossa annetaan hackathonin taustatietoja.
  3. Hackathon-tapahtuma
    • Ensimmäisen päivän aikana kaikki kutsutut osallistujat kehittävät ratkaisunsa ja esittelevät sen tuomaristolle. 10 parasta tiimiä valitaan jatkamaan päivään 2.
    • Toisen päivän aikana valitut 10 tiimiä kehittävät ratkaisuaan edelleen ja luovat videon, jossa esittelevät ratkaisunsa tuomaristolle ja yleisölle.
  4. Ratkaisujen julkinen kuuleminen verkossa kahden viikon ajan
  5. Voittaja ja muut sijoittuneet palkitaan lopputilaisuudessa.

Hackathonin aikataulu, säännöt ja rekisteröityminen löytyy täältä  https://h2020response.eu/hackathons/hackathon-turku/

Jätä ehdotuksesi 18.4.2023 mennessä!