Ikääntyneillä on nyt loistava tilaisuus saada tietoa siitä, missä kunnossa he ovat ja miten he voivat jatkossakin pitää huolta kunnostaan. Turun kaupungin liikuntapalvelut järjestää maksuttoman testipäivän perjantaina 3.3.2023 Kupittaan urheiluhallissa klo 9–12.30.

Kaikki ikääntyneet ovat tervetulleita maksuttomaan testipäivään Kupittaan urheiluhalliin (Tahkonkuja 5) perjantaina 3.3.Tilaisuudessa pääsee ammattilaisen ohjauksessa osallistumaan testeihin, jotka antavat tietoa tasapainosta, lihasvoimasta ja liikkumiskyvystä. Lisäksi osallistuja saa yksilöllistä neuvontaa kotiharjoitteluun, liikunnan harrastamiseen sekä ravitsemusasioihin, jotka edesauttavat hyvinvointia ja arjessa jaksamista.

Testit sopivat vähän tai satunnaisesti liikuntaa harrastavalle. Myös täysin liikuntaa harrastamattomat ovat erittäin tervetulleita. Mukaan tarvitaan vain joustavat vaatteet ja juomapullo. 

– Kannustan kaikkia tulemaan mukaan rentoon ja hauskaan testipäivään, johon voi osallistua oman kunnon ja mielenkiinnon mukaan. Testipäivään kannattaa osallistua etenkin, jos on huomannut oman aktiivisuuden vähentyneen, liikuntaharrastusten jääneen tai muita muutoksia liikkumiskyvyssään. Testeissä ei ole tarkoitus kilpailla toisten kanssa, vaan antaa jokaiselle tietoa omasta toimintakyvystään. Testaajat ovat terveydenhuollon ammattilaisia, jotka tekevät päivittäin töitä erikuntoisten ikääntyneiden parissa, kertoo liikuntapalveluvastaava Topi Hella Turun kaupungin liikuntapalveluista.

– Liikkumattomuus ja liikkumiskyvyn heikkeneminen ovat viime vuosien aikana lisääntyneet ja pidämme tärkeänä, että saamme ikääntyneet kiinnittämään huomiota liikunnan vähenemisen aiheuttamiin muutoksiin. Liikuntaa ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa, mutta sen lopettaminen tehdään melkein aina liian aikaisin, Hella muistuttaa.

Testipäivässä on mukana urheiluseuroja ja yhdistyksiä esittelemässä ikääntyneille suunnattuja toimintojaan. Mukana päivässä: FBC Turku, Copper Hill Curling Club, Lahjan Tytöt, Turun Jyry, Turun Keilailuliitto, Turun Muistiyhdistys, Turun TULE-tietokeskus, Turun Naisvoimistelijat, Turun Pétanque-seura, Turun senioriurheilijat TSU, Turun latu, Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Vanhustuki, Turun Sydänyhdistys, Tanssiseura Sekahaku, Turun Urheiluliitto, Liikkuva Resurssikeskus, Lehmusvalkaman ja Ruusukorttelin hyvinvointikeskukset sekä Eläkeliiton Varsinais-Suomen piiri. 

Testipäivästä löytyy tänä vuonna SPR Turun järjestämä buffetti, jossa myydään kahvia, mehua sekä pientä suolaista ja makeaa. Lisäksi testipäivässä mahdollisuus päästä maistamaan maksutta Leader Foodsin eri proteiinituotteita esim. proteiinipatukoita sekä proteiinijauheita. Nopeimmille on tarjolle myös oma treenijuomapullo!

Kupittaan urheiluhallin läheisyyteen pääsee busseilla 7, 9, 13, 13A, 32A, 53, 53A, 58, 60, 61, 79, 221, 700, 701, 703, 704, 705, 706, 720, 721, 721S, 801, P1. Järjestäjätaho ei vakuuta osallistujia.

Lisätiedot:

Topi Hella, liikuntapalveluvastaava
topi.hella@turku.fi, p. 050 554 6224

turku.fi/ikaantyneidenliikunta