Turun kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalta 27.2. on vedetty pois Mestarinkadun koulun peruskorjauksesta ja tulevaisuudesta päättäminen.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkisen mukaan asian valmistelussa ei ole riittävästi arvioitu kaikkia päätöksen vaikutuksia, minkä vuoksi valmistelua tulee jatkaa.

Myöskään koulutilojen vuokralaisen, Steinerkouluyhdistyksen, kanssa ei ole keskusteltu riittävästi ratkaisun vaikutuksista koulun toimintaedellytyksiin. Myös eri vaihtoehtojen pohtiminen nykyisen tilan käytön osalta tulee selvittää tarkemmin.

Alun perin kaupunginhallitukselle esitettiin 1950-luvulla rakennettu koulukiinteistön laajaa peruskorjausta, jotta siellä voidaan järjestää opetusta pitkälle tulevaisuuteen.

Syynä peruskorjaukseen on Turun ympäristöterveyden suorittama tarkastus Steiner-koululla vuokralla olevissa tiloissa. Tarkastuksessa on ilmennyt ilmanvaihdon oleva riittämätön ja velvoitettu rakennuksen omistaja kiinteistön kuntotutkimuksiin mahdollisimman pian.

Jatkovalmistelussa selvitetään vielä Mestarinkadun kiinteistön korjausmahdollisuudet, aikataulu, kustannukset ja vaihtoehto, jossa koulu voisi jatkaa syksyllä 2023 nykytiloissa.

Koulun toiminnan jatkaminen edellyttää, että ympäristöterveydenhuollon tarkastuksessa havaittuihin kiinteistön puutteisiin laaditaan korjaussuunnitelma. Eri ratkaisujen vuokravaikutukset Steinerkoululle arvioidaan ja neuvotellaan samalla.

Lisäksi päätöstä tehtäessä tulee olla tiedossa Steinerkoulun väistötilamahdollisuudet, mikäli Mestarinkadun kiinteistö ei selvitysten perusteella ole mahdollinen vaihtoehto koulutoiminnalle.

Neuvottelut Steinerkoulun kanssa jatkuvat nyt tiiviinä ja asia tuodaan mahdollisimman nopeasti uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn, kuitenkin viimeistään 20.3.2023.