Logomonsillan kupeeseen ollaan rakentamassa siirrettävää pyörätallia, jonka kahdelle ulkoseinälle on tulossa julkista taidetta. Taideteos valitaan yleisöäänestyksellä.

Lisätiedot

projektisuunnittelija Oona Uusitalo, p. 040 188 3716 

Ratapihankadun varteen sijoittuvan pyörätallin taideteoksen teemana on sähköpyöräily. Kuudesta taideteosehdotuksesta kilpailun valintatyöryhmä valitsi kolme parasta jatkoon. Teoksen valinnassa yleisöäänestyksen tuloksen vaikutus on 1/3 ja valintatyöryhmän arvion vaikutus 2/3. 

Teosehdotukset havainnekuvineen ja teoskuvauksineen ovat nähtävillä Kerro kantasi -palvelussa. Siellä voit myös äänestää suosikkiasi.  

Idea- ja toteutuskilpailu on osa EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamaa USER-CHI-hanketta, jonka tarkoitus on edistää sähköistä liikkumista.    

Koko kaupungin kattava sähkölatausinfra yhteistyössä yksityisten toimijoiden kanssa

Yksi Turun keskeisimmistä tehtävistä hankkeessa on luoda koko kaupungin kattava sähkölatauksen yleissuunnitelma. Suunnitelman on tarkoitus tukea julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä latausinfran rakentamisessa sekä vauhdittaa kaupungin latausverkoston kehittymistä vastaamaan kasvavaa tarvetta. Tavoitteena on viestiä, että sähköautoilu tulee olemaan jatkossa entistä helpompaa. 

Tämän lisäksi Turkuun ollaan perustamassa latauspisteitä pienille sähköisille kulkuvälineille. Uuteen pyörätalliin on tulossa tilaa tavallisille pyörille sekä kuormapyörille. Tallissa on mahdollista muun muassa ladata sähköpyörää ja -potkulautaa sekä huoltaa polkupyöriä pyöränhuoltopisteessä.    

Kilpailussa äänestäneiden kesken arvomme lippupaketin, jossa on kaksi vapaalippua Turun kaupungin museoihin. 

Äänestys on käynnissä 6.–26.3.2023.

Tervetuloa tutustumaan taidevaihtoehtoihin ja antamaan ääni suosikillesi! 

Kaupunginosa/Alue: