Omat tunteet ovat tärkeä osa kaikenikäisten ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten elämää. Maaliskuussa erilaisia tunteita voi jakaa yhdessä muiden kanssa. Tunteiden sanoittamisen ohella tunteita voi käsitellä myös taiteen ja kirjallisuuden avulla. Myös liikunta ja vapaaehtoistyö voivat tuoda voimavaroja elämään. Kannattaa lähteä mukaan!

TYKKÄÄ TURKULAISESTA! -UUTISKIRJE SUORAAN SÄHKÖPOSTIIN?

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Tykkää turkulaisesta! -postituslistan jäsenille. Voit liittyä postituslistalle osoitteessa tykkaaturkulaisesta.fi.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin ABC-ryhmät vanhemmille

Miten rauhoittaa ruokahetket? Miten välttää stressaavia tilanteita? Miten ennaltaehkäistä riidat lapsen kanssa?
ABC-ryhmä on tarkoitettu 3–12-vuotiaiden vanhemmille. Tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen ja vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen. ABC-vanhempainryhmät pohjautuvat tutkittuun tietoon vanhemmuudesta. Ryhmät koostuvat neljästä tapaamisesta ja jokaisella tapaamisella tietty teema. 

  • Lisätietoa kevään ryhmistä ja ilmoittautumisohjeet löydät MLL:n sivuilta.

Tunteet verkkoon -etäryhmä vanhempansa menettäneille 

Ryhmä on tarkoitettu 7–12-vuotiaille vanhempansa menettäneille. Tavoitteena on auttaa ryhmäläisiä tunnistamaan ja vahvistamaan omia vahvuuksiaan, voimavarojaan sekä selviytymiskeinojaan. Ryhmässä tehdään yhdessä erilaisia tehtäviä ja pohditaan, miten omaan oloon voi vaikuttaa ja miten omaa oloa voi helpottaa erilaisissa arjen tilanteissa, joissa suru on läsnä. Ryhmässä on myös mahdollisuus jakaa omaa kokemusta turvallisesti muiden saman kokeneiden ikäisten kanssa.

Ryhmä kokoontuu verkossa keskiviikkoisin 5.4.–10.5. kello 17–18. Kokoontumisia on kaikkiaan kuusi. Etäryhmä on valtakunnallinen, joten ryhmään voi hakea mistä päin Suomea tahansa.

Vertaistukea 60+ leskeksi jääneille

Tukenasi ry:n Senioripysäkillä alkaa keväällä ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä yli 60-vuotiaille, jotka ovat hiljattain jääneet leskeksi. Maanantaina 20.3. klo 13–14.30 puolestaan järjestetään vertaistuellinen keskusteluiltapäivä leskeksi jääneille (ilmoittautumiset pe 17.3. mennessä). Tervetuloa jakamaan omia kokemuksia ja ajatuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Vaikealta tuntuvaan elämänmuutokseen esim. puolison menetykseen, on mahdollisuus saada myös yksilömuotoista tukea. Vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa voi yhdessä tehdä asioita, jotka tuovat omaan arkeen vaihtelua ja piristystä. Tärkeintä tapaamisissa on kiireetön kohtaaminen ja sosiaalinen vuorovaikutus. Tukihenkilön kanssa voi keskustella myös mieltä kuormittavista asioista. Tukihenkilötoiminta on ammatillisesti ohjattua, tavoitteellista ja määräaikaista.

SuperSunnuntai 12.3. kutsuu Mikaeliin koko päiväksi

Päivän aikana luvassa mm. messuja ja musiikkia eri genreistä, heprealaisvivahteinen Talmidim ja svengaava Aboa Gospel, yhdessäoloa maittavan lounaan äärellä, shoppailua ja arpajaisia sekä omaa ohjelmaa lapsille. SuperSunnuntai kutsuu sinut mukaan viettämään monimuotoista päivää Mikaeliin, tutustu ohjelmaan seurakunnan sivuilla.

Turun Tuomiokirkossa perheneuvontaa 

Turun Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun Turun tuomiokirkossa ilman ajanvarausta. Perheneuvoja on paikalla joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 15–17. (ei heinäkuussa).
Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, etteivät ulkopuoliset pääse kuulemaan niitä. Tervetuloa keskustelemaan parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Voit tulla yksin tai yhdessä.

Kohtaa meidät webinaari – nuorten ajatuksia sosiaali- ja terveyspalveluista 

Tule to 16.3. klo 12–14.30 kuulemaan webinaariin, millaisia toiveita nuorilla on heidän kohtaamisestaan sote-palveluissa. Täyttä asiaa, suoraan nuorilta. Kohtaa meidät -webinaari on suunnattu nuorten palveluiden parissa toimiville sote-alan ammattilaisille ja on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Miten tavoittaa yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita tekemään yhteistyötä yhteiskuntavastuun näkökulmasta? Mitä yhteistyö voisi olla?

Tervetuloa Tukenasi ry:n Toimijuutta tukemassa -hankkeen ja Commu-sovelluksen Työpajaan 4.4. klo 9–10.15 (Teams-tilaisuus)! Tilaisuus on tarkoitettu varsinaissuomalaisille järjestöille, seurakunnille, kunnille ja muille toimijoille, jotka haluavat kehittää yhteisöllistä toimintaa yhdessä yritysten kanssa. 

Kuulet Toimijuutta tukemassa -hankkeesta sekä Commu-sovelluksesta, jonka avulla yhteistyö yhteiskuntavastuusta kiinnostuneiden yritysten kanssa onnistuu helposti. Työpajassa käydään läpi erilaisia yhteistyön mahdollisuuksia ja mietitään minkälainen toiminta palvelisi edustamaasi organisaatiotasi parhaiten. 

Tukenasi ry:n Toimijuutta tukemassa -hanke on Varsinais-Suomen liiton rahoittama kolmivuotinen hanke, jolla edistetään uusien kumppanuuksien syntymistä sekä maakunnan asukkaiden toimijuutta tukevien toimintojen ja palveluiden ideointia, suunnittelua ja toteuttamista.

Taidekappelin kevät on väriä, iloa ja toivoa

Keväällä ilmaiskonsertteja on luvassa runsaasti. Konservatorion iltamusiikkitilaisuuksia pidetään torstaisin 30.3. ja 27.4 klo 18. Muina torstai-iltoina Taidekappelissa on klo 18 Martinseurakunnan iltahartaus. Poikkeuksen muodostavat kiirastorstai 6.4. ja helatorstai 18.5. Helatorstaina juhlistetaan 18-vuotiasta Taidekappelia ekumeenisella jumalanpalveluksella ja kirkkokahveilla klo 18.

Hiljaisen viikon tiistain hartauden 4.4. klo 12 järjestää Tyksin seniorit ry, mutta tilaisuus on kaikille avoin. Luvassa on runoja, musiikkia ja rukousta.

Kevätkauden maksuttomat Kappeli soi -konsertit sunnuntaisin klo 13.30: 2.4. Toivevirret, 23.4. Matias Karin kitarakonsertti, 7.5. Toivevirret, 14.5. Turun NMKY:n musiikkiopiston äitienpäiväkonsertti, 21.5. Iina Kivimäen pianokonsertti, Bachia & Beethovenia ja 4.6. Toivevirret.

Tervetuloa TULE-tietokeskuksen teemapäiviin!

TULE-tietokeskuksen (Humalistonkatu 10) tapahtumat ovat avoimia kaikille. Lisätietoa tapahtumista TULEn sivulta tai p. 044 7447085. 

  • 15.3. klo 12 Tukisukkien hyödyt miniluento, luennoitsijana ft Elina Liinanotko (Turun Tukikohta)
  • 16.3. klo 12 Liikkumisen terveysvaikutukset miniluento
  • 21.3. klo 12 Kipeän lonkan liikeharjoitteet toiminnallinen tietoisku
  • 23.3. klo 12 Koko kehon kuminauhajumppa
  • 28.3. klo 12 Kipeän polven liikeharjoitteet toiminnallinen tietoisku

Tutustu Turun kaupungin kirjaston kevään menovinkkeihin

Kirjastossa tapahtuu -esitteessä on kätevästi samoissa kansissa kirjastossa pidettävät lukuisat luennot, näyttelyt, lukupiirit, työpajat sekä lapsille, nuorille ja senioreille kohdennetut palvelut. Tapahtumia julkistetaan lisää kevään aikana ja niistä ilmoitetaan kaupungin tapahtumakalenterissa.

Painettu esite on kuitenkin kätevä taskuopas, josta yhdellä kertaa löytää nopeasti kirjaston keskeisimmät tapahtumat sekä esimerkiksi Wäinö Aaltosen museon tiistaikonserttisarjan tiedot. Esitteen voit lukea myös kaupungin sivulla.

Tule hankkimaan antoisia kokemuksia ja mielialaa kohottavaa tekemistä: Lähde arkikaveriksi ikäihmiselle!

Fingerroosin säätiön Löytävässä vanhustyössä on alkanut Arkikaveri-vapaaehtoistoiminta, jonka kautta pääset antamaan aikaasi ikääntyneen asiakkaamme iloksi ja tueksi. Samalla saat myös itsellesi hyvän mielen ja mielekästä tekemistä vapaa-aikaasi. Aiempaa osaamista ei tarvita, vain halu auttaa riittää. Saat meiltä perehdytyksen ja koordinaattorin tuen.