Turun kaupungin liikuntapalvelut aloittaa uuden alakouluille suunnatun välinelainaustoiminnan. Liikkuvan suksiperäkärryn avulla halutaan mahdollistaa alakoululaisten lasten hiihtäminen lähellä omaa koulua ja tukea koulupäivän aikaista liikkumista.

Liikkuvan suksiperäkärryn välineitä päästään kokeilemaan ensimmäistä kertaa Lausteen alakoulussa ensi viikolla. Alakoululaisten käytössä ovat 70 paria suksia, monoja ja sauvoja. Liikkuva suksiperäkärry on tarkoitettu erityisesti kouluille, jotka eivät sijaitse Impivaaran suksivuokraamon läheisyydessä. Uuden lainaustoiminnan avulla halutaan mahdollistaa alakoululaisten lasten hiihtäminen lähellä omaa koulua ja siten tukea lasten koulupäivän aikaista liikkumista sekä mahdollisuuksia erilaisiin liikuntakokeiluihin.

- Liikkuva suksiperäkärry on ainutlaatuinen hankinta Suomessa ja se tulee lisäämään alakoululaisten liikkumisaktiivisuutta koulupäivän aikana. Etenkin ne koulut, jotka eivät esimerkiksi sijaintinsa vuoksi pysty käyttämään Impivaaran suksivuokraamoa, hyötyvät Liikkuvasta suksiperäkärrystä eniten, kertoo Turun kaupungin liikuntapalveluvastaava Jorma Fisk.

Liikkuvan suksiperäkärryn välineet ovat alakoulujen käytettävissä koko koulupäivien ajan ja sen on tarkoituksena lähteä kiertämään alakouluja yhden viikon kerrallaan kussakin koulussa ensi kaudella. Suksiperäkärryn varaukset tullaan tekemään sähköisesti Timmi-varausjärjestelmän kautta.