Viulisti-kapellimestari Julian Rachlin on toiminut Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana vuodesta 2017. Hän on hurmannut taidoillaan paitsi koko maailman myös Turun sekä kapellimestarina että virtuoottisena viulistina. Hän on tuonut ajankohtaisia ja upeita solisteja Turkuun ja esittänyt klassisen musiikin kiistattomia hittejä tuoreina tulkintoina.

Julianin juhlat

 

Rachlinin päävierailijakauden päättävässä juhlakonsertissa torstaina ja perjantaina 16.–17.3. klo 19 Konserttitalossa on luvassa suurien tunteiden musiikkia. Konsertin aloittaa Modest Musorgskin alkusoitto oopperasta Hovanštšina. Illan päätösnumerona on Johannes Brahmsin toinen sinfonia. 

Konsertin solistiksi saapuu musiikkimaailman tämän hetken kiinnostavimpiin nimiin kuuluva Yubeen Kim. Kim on nuoresta iästään huolimatta voittanut kolme tärkeää kansainvälistä huilukilpailua: Saksan ARD-musiikkikilpailun sekä Geneven ja Prahan kansainväliset musiikkikilpailut. Kilpailuvoitot ovat singonneet hänet kuuluisuuteen, ja Kim on kiertänyt ympäri maailmaa suurilla konserttilavoilla. Kim tulkitsee Wolfgang Amadeus Mozartin huilukonserton nro 2. Konsertto edustaa taattua klassismin ajan energistä ja valoisaa musiikkia.

Perjantaina 17.3. konsertti lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.