Turkulaiset lukiolaiset osallistuvat runsaslukuisina kevään ylioppilaskirjoituksiin. Yhteensä 1767 kokelasta osallistuu kevään kokeisiin. Luvussa on mukana myös korottajat. Ylioppilaskirjoitukset pidetään lukioissa 14.-31.3.2023.

Kevään kirjoitukset alkavat perinteisesti äidinkielen ja kirjallisuuden sekä suomi tai ruotsi toisena kielenä -kokeilla. Lukiokohtaiset ja sairastumiseen liittyvät ohjeet ja tiedot kokelaat saavat omasta lukiosta.

Ylioppilaskirjoituksien tulokset lähetetään lukioille 16.5.2023. Oma Opintopolku -verkkopalvelussa tulokset ovat nähtävillä 17.5. alkaen. Ylioppilastutkintolautakunta muistuttaa, että tulosten julkaisuajankohtiin voi tulla muutoksia.

Digitaalinen todistus helpottamaan hakuja

Keväällä 2023 Ylioppilastutkintolautakunta (YTL) lanseeraa uuden digitaalisen tutkintotodistuksen. Uudistuksella haetaan mm. sujuvampaa hakua ulkomaisiin korkeakouluihin. Digitaalisen todistuksen saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. YTL:n tavoitteena on, että myös aiemmin valmistuneet saisivat digitaaliset todistukset. YTL lähettää jatkossakin paperiset todistukset kokelaan omaan lukioon.

Lisätietoja

Koepäivät (YTL)

Tutkintorakenne (YTL)

Digitaalinen todistus (YTL)