Tulevana kesänä toteutetaan ensimmäistä kertaa Turun ruokaviikot ajalla 5.–18. kesäkuuta. Viikkojen ohjelma on parhaillaan muotoutumassa. Tapahtuman avulla juhlistetaan vilkkaan tapahtumakesän alkua sekä sitä, että Turku saa isännöidä maailman kuuluisinta ruokatapahtumaa, Michelin-tähtien jakotilaisuutta.

Lisätiedot

Heli Nieminen, Projektipäällikkö
 

Turkulainen ruokakulttuuri pääsee esittäytymään monipuolisesti kesäkuun alussa, kun kaupungissa toteutetaan Turun ruokaviikot. Ohjelmaa voivat osallistua järjestämään kaikki ruoka-alan ammattilaiset ja yksittäiset tapahtumat kootaan yhteen tapahtumaviikkojen alle Turun päivän ohjelman tapaan. 

– Se, että Turku saa isännöidä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Michelin-tähtien luovutustilaisuutta, on herättänyt ennennäkemättömän määrän kiinnostusta ruoka-alan toimijoiden keskuudessa. Meillä kaikilla on kova halu näyttää, miten hieno ja monipuolinen ruokakaupunki Turku on, sanoo tapahtumajohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Turun tapahtumakesästä on tulossa ennätyksellisen vilkas, ja alueen toimijoille ja yrityksille monipuolinen tapahtumatarjonta ja suuret asiakasvirrat enteilevät hyvää. Ruokaviikkojen kanssa samanaikaisesti järjestetään esimerkiksi yleisurheilun Paavo Nurmi Games, Kesärauha-festivaali, Turku Airshow 2023 -lentonäytös sekä kansainvälisiä konferensseja ja kongresseja. Tapahtumien laaja kirjo tarjoaa elämyksiä niin paikallisille kuin kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoillekin. 

Ruokaviikoilla ohjelmassa jättipiknik ja Michelin-tähtisadetta

Turun ruokaviikkojen ohjelma on parhaillaan muotoutumassa ja monet ravintolat ovat aktiivisesti ideoineet omia tapahtumiaan kesäkuulle. Esimerkiksi Turun Nuorkauppakamari ja Turun Kauppatori ovat jo pitkällä omien suunnitelmiensa kanssa.

Turun Nuorkauppakamari kutsuu kaikki turkulaiset viettämään kaupungin suurinta piknikiä lauantaina 10.6. ja nauttimaan Turun kauniista jokirannasta ja puistoista. Samalla se haastaa kaupat ja ravintolat kehittämään piknik-paketteja myyntiin tuona ajankohtana.

Turun Kauppatori tuottaa runsaasti ohjelmaa ruokaviikoille, ja esimerkiksi keskiviikkona 7.6. torilla vietetään lasten päivää. Turkuseura ottaa torin uudet pelialueet haltuunsa ja opastaa lapsia pelaamisessa. Teemapäivässä merkittävässä roolissa on myös jäätelö. Lauantaista maanantaihin 10.–12.6. torilla esittäytyy Chaîne des Rôtisseurs Turun Voutikunta ja torstaina 15.6. tori juhlistaa varhaisperunapäivää. 

Osana ruokaviikkoja toteutetaan katsomot, joissa pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä maanantaina 12. kesäkuuta Logomossa järjestettävää Michelin Star Revelation Event for Nordic Countries -tapahtumaa. Tapahtumassa jaetaan pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet. Katsomot toteutetaan kahteen eri pisteeseen Turun keskustassa – Hansakortteliin ja Kirkkopuiston terassin yhteyteen.

Tapahtuman ohjelma löytyy Ruokakaupungin nettisivuilta osoitteesta turku.fi/ruokakaupunki. Tapahtumasisältöjä päivitetään aina ruokaviikkojen alkuun asti.