Al Solhin videoinstallaatio Hop to Hope on kahdesta elokuvasta koostuva videodiptyykki. Elokuvat on kuvattu elokuussa 2021, jolloin Libanonissa vallitsi poliittinen ja taloudellinen kriisi.

Mounira Al Solh: Hop to Hope

  • WAMx:ssä 17.3.–11.6.2023
  • Kesto 0:54:00 / 0:52:00

Museo on avoinna

Diptyykin ensimmäinen osa on muotokuva instituutista, jonka Al Solhin isoäiti perusti Broummanaan Libanoniin ihmisille, joilla on erityistarpeita. Diptyykin toisessa elokuvassa ollaan kävelyllä taiteilijan isän kanssa ja tutkitaan Al Solhin siteitä perheeseensä, Libanonin historiaan sekä maisemaan.

Taidetta ironian ja itsereflektion keinoin

Mounira Al Solh (s. 1978 Libanon) yhdistelee teoksissaan videota, piirtämistä, maalaamista, kirjontaa, performansseja sekä julkaisuja. Hän käsittelee taiteessaan feminismin kysymyksiä ja mikrohistorian malleja mutta myös Lähi-Idän sotia, ihmisten välistä solidaarisuutta katastrofien aikoina sekä naisten ristiriitaista asemaa arabimaailmassa.

Hänen teoksissaan on vahvoina teemoina tarinankerronta, mikrohistoriat ja elämäkerrat. 

Al Solh opiskeli maalausta Libanonin yliopistossa Beirutissa 1997–2001 ja kuvataidetta Gerrit Rietveld Academyssa Amsterdamissa 2003–2006.

Hänen teoksiaan on ollut esillä kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä, kuten Centre Carré D'art Nîmesissä 2018, Documenta 14:ssa Ateenassa ja Kasselissa 2017 sekä Venetsian biennaalissa 2007 ja 2015. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Lähi-idässä, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Al Solh on palkittu muun muassa Amsterdamin Rijksakademin Uriot-palkinnolla ja hän on saanut kansainvälisen festivaaliraadin VideoBrazil-palkinnon. 

Kuva: Mounira Al Sohl, Hop to hope. Kuva Anda van Riet / Vleeshal.