Rasisminvastaista viikkoa vietetään taas 20.3.–26.3. Tänä vuonna keskitytään työelämässä esiintyvään rasismiin. Suomessa rasisminvastaista viikkoa koordinoiva Punainen Risti kehottaa jokaista kolmeen toimenpiteeseen: tunnista, tiedosta, toimi. Viikon aikana Turussa tapahtuu monenlaista.

Katso tästä koko viikon ohjelma:

► Rasisminvastainen viikko 2023

Työelämä puhuttaa tällä hetkellä paljon, ja työvoimapulaan etsitään ratkaisuja. Samaan aikaan kun puhutaan työlupaprosessien sujuvoittamisesta on huomattava, että työelämän rasismi on edelleen vakava ongelma.

– Käytännössä jokainen voi itse pohtia millaisia syrjiviä käytäntöjä tunnistaa esimerkiksi yhteisöissä, joissa toimii, lisätä omaa osaamistaan yhdenvertaisuudesta, ja puuttua rasistiseen käytökseen ja käytäntöihin, toteaa asiantuntija Kaisa Rajalaakso SPR:n Varsinais-Suomen piiristä.

Työelämää koskeviin kysymyksiin pureudutaan erityisesti maanantain vaalipaneelissa. Koko viikko on täynnä monipuolista toimintaa työpajoista elokuvanäytöksiin ja teemailtoihin. Turku on tänäkin vuonna mukana järjestämässä tapahtumia yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Yhdistykset järjestävät myös omaa toimintaa teemaan liittyen.

Rasisminvastaisen viikon ohjelman löydät täältä