Tyttöys ja teini-ikä ovat harvinaisia aiheita isoilla näyttämöillä. Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä nähdään Suomen suurin toteutus Louisa May Alcottin klassikkoteoksesta Pikku naisia. Satu Rasilan uuden sovituksen on ohjannut Sini Pesonen. Marchin sisaruksina loistavat Isla Mustanoja, Katariina Havukainen, Anna Airola ja Linda Hämäläinen.

Pikku naisia 

  • Ensi-ilta 29.3.2023 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä  
  • Kesto 2 t 30 min  
  • Liput 19–48 € teatterin ja Lippupisteen kanavista
  • Lisätiedot: turunkaupunginteatteri.fi

Pikku naisissa Marchin taiteelliset sisarukset luovat rohkeasti omaa maailmaansa, eivätkä tyydy toteuttamaan yhteiskunnan tytöille asettamaa odotusta. Tämä romaanin ilmestymisaikaan 1860-luvulla moderni naiskuva teki siitä klassikkoteoksen. Ja tarina on omiaan inspiroimaan nuoria valitsemaan oman polkunsa vielä tänäkin päivänä.   

Uusi sovitus keskittyy Jon kirjailijaksi kasvamiseen

Mukana esityksessä ovat Alcottin romaanin avainkohtaukset, sisarellisuus, hyvyys ja lämpö.

Toteutusta on raikastettu esimerkiksi lavastaja Tinja Salmen ja pukusuunnittelija Tuomas Lampisen eri aikakausilla leikittelevillä materiaalivalinnoilla ja Iiro Laakson äänisuunnittelulla.

Esityksen kiistaton dynamo on kuitenkin tyttöenergia, jolla sisarukset rakastavat, riitelevät ja tukeutuvat toisiinsa elämän myrskyissä. 

− Toivon, että esitys antaa arvon ja luo tilaa tyttöydelle, joka on yhä kulttuurissamme aliarvostettua. Huolenpito, hellyys, rakkaus, välittäminen, empatia, herkkyys ja haavoittuvuuden näyttäminen on yhä vallankumouksellista ja rohkeaa, toteaa ohjaaja Sini Pesonen.   

Isla Mustanojan (Jo), Katariina Havukaisen (Meg), Anna Airolan (Beth) ja Linda Hämäläisen (Amy) rinnalla rooleissa nähdään Riitta Salminen, Samuel Kujala, Kimmo Rasila, Stefan Karlsson, Kirsi Tarvainen ja Markus Ilkka Uolevi.

Esitykset Turun Kaupunginteatterissa jatkuvat syyskaudella 2023.