Huoltajat ovat tyytyväisiä henkilökunnan ammattitaitoon ja varhaiskasvatuksen laatuun Turun alueen päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Tiedot käyvät ilmi tammikuussa toteutetusta varhaiskasvatuksen asiakaskyselystä. Vastaajia oli yhteensä 1 712.

Tutustu tuloksiin tarkemmin

Varhaiskasvatuksen asiakaskyselyn tuloksia esiteltiin suomenkielisen jaoston kokouksessa 30.3. 

Varhaiskasvatus sai kokonaisuudessaan hyvät arvosanat vastaajilta.  Huoltajat kokevat osallisuuden parantuneen kaikilla osa-alueilla. Erityisesti huoltajat kokevat mahdollisuutensa osallistua päiväkotien toimintaan ja toiminnan suunnitteluun parantuneen. Varhaiskasvatus sai kouluarvosanaksi 8,9. 

Huoltajat ovat tyytyväisiä tutustumisjaksoon 

Erityisen tyytyväisiä huoltajat olivat päiväkotien järjestämiin tutustumisjaksoihin. Vastaajista 91 prosenttia katsoi tutustumisjakson olevan tarpeellinen, ja 89 prosenttia päiväkodin aloittaneista perheistä katsoi tutustumisen sujuneen hyvin tai erinomaisesti. 
 
Päiväkodin henkilökunta sai pääosin kiitosta, sillä huoltajat kokevat, että kommunikointi henkilökunnan kanssa on helppoa. 
 
Huoltajia askarruttavia asioita olivat henkilöstön riittämättömyys ja vaihtuvuus, ruuan laatu, pihojen siisteys ja kunnossapito, ryhmien koot sekä vaativaa tukea tarvitsevat lapset sekaryhmissä. 

Huoltajat kaipaavat myös enemmän tietoa ja kuulumisten vaihtoa lapsen päivästä ja kehityksestä erityisesti hakutilanteissa. Samoin huoltajat toivovat lisätietoa ja avointa keskustelua päiväkodin tapahtumista. 

Vastauksia hyödynnetään toiminnan kehittämisessä 

Varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Vesa Kulmalan mukaan on todella tärkeää, että huoltajat ovat tyytyväisiä Turun järjestämiin varhaiskasvatuspalveluihin. 
 
– Haluan osoittaa suuret kiitokset varhaiskasvattajillemme, jotka ovat tehneet työtään erinomaisesti. Samalla haluan kiittää huoltajia vastauksista, joita tulemme hyödyntämään kehittäessämme toimintaamme entistäkin paremmaksi, Kulmala toteaa.