Turun kaupunki on luonut entistä laadukkaammat harjoitteluolosuhteet Liikuntakeskus Alfaan.

Liikuntakeskus Alfa on seurojen harjoittelupaikka, josta löytyy uudistetut harjoitteluolosuhteet painonnostolle, pöytätennikselle, telinevoimistelulle, painille, nyrkkeilylle ja kamppailulajeille. Liikuntakeskus Alfan uudet liikuntaolosuhteet alakertaan valmistuivat kesällä 2022 ja yläkerran uudistetut tilat syksyllä 2022. Uudistuneen Liikuntakeskus Alfan tilat on suunniteltu yhdessä kaupungin ja seuratoimijoiden kanssa. Uudet tilat ja välineet tarjoavat entistä laadukkaammat olosuhteet monipuoliselle harjoittelulle.

Alfassa on päivittäin keskimääräisesti n. 550 käyttäjää ja vuositasolla uusien tilojen kävijämäärän arvioidaan yltävän yli 190 000 käyttäjään.

- Uuden punttisalin tilaratkaisut on suunniteltu yhdessä kaupungin toimijoiden ja painonnostajien kanssa ja ne ovat todella upeat ja toimivat. Salin käytettävyys on huippuluokkaa ja uskoisin, että salimme on Suomen paras paikka harjoitella painonnostoa. Myös pienien kilpailujen järjestäminen on helpompaa kuin ennen, kun verryttely on hieman irti itse kisalavasta ja tilajärjestely mietitty valmiiksi myös kisatilanteisiin, kertoo painonnoston valmentaja Tommi Rinne.

- Turun pöytätennishalli on yksi parhaista Suomessa ja siellä on pysyvästi 12 pöytää. Olosuhteet ovat erinomaiset ja tarvittaessa harjoituksia varten pöytiä on mahdollisuus sijoittaa halliin hieman enemmänkin. Kun kouluissa ovat omat tilat varattuna ja ulkona on huono sää, tarjoaa pöytätennishalli erinomaisen liikuntamahdollisuuden, jossa jopa yli 40 voi pelata samanaikaisesti, sanoo pöytätenniksen pitkäaikainen lajivaikuttaja Jouko Manni.

- Kesän ja syksyn aikana valmistunut telinevoimistelun olosuhdelaajennus tuli enemmän kuin tarpeeseen ja niinpä Alfan remontti onkin saanut hymyn aikaiseksi niin huipulle tähtäävän kuin usean pikkujumpparinkin ja heidän valmentajiensa kasvoilla. Seinien siirtyessä päivitettiin myös telinetarpeita, jotka mahdollistavat niin kilpa- kuin harrastevoimistelijoidenkin harjoittelun entistä turvallisemmassa ympäristössä, kertoo Voimisteluliiton lajipäällikkö (naisten telinevoimistelu) Satu Murtonen.

Uudet harjoitteluolosuhteet

Liikuntakeskus Alfaan peruskorjattiin ja rakennettiin uutta lisätilaa telinevoimistelulle, painille, nyrkkeilylle ja pöytätennikselle.

 

Painonnostotilat siirrettiin kiinteistön alakertaan ja uutena olosuhteena rakennettiin n. 200 m² kokoinen tila, jota hyödynnetään tällä hetkellä lämmittely- ja oheisharjoittelutilana sekä myöhemmin miekkailun lajiharjoittelutilana. Lämmittelytilassa on uusi palapelitatami lämmittelyalue ja uusia kuntovälineitä. Painonnostosalissa on lisätty nostolavoja sekä pienvälineistöä. Lisäksi esteettömyyttä parannettiin pääulko-oven, eteisaulan ja kulkuportin huolto-ovissa. 

 

Painisaliin saatiin neljäs painimolski käyttöön vanhan kolmen sijaan. Nyrkkeilysalissa on puolestaan laajennettu tatamimattoaluetta.

 

Telinevoimistelusalissa on käytössä mm. uusi voimistelukanveesi, trampoliinivolttirata, trampoliini, rekkijärjestelmä, puomi ja puomin alastulomattosarja sekä uudet nojapuut. 

 

Liikuntakeskus Alfan käyttö

Liikuntakeskus Alfassa toimivat seurat. Harjoitteluvuoroilla sisäänkäynti tapahtuu liikuntarannekkeella, joka saadaan omalta seuralta. Harjoituskäytössä liikuntatiloista ei peritä erillistä vuokraa.

Liikuntakeskus Alfaan on mahdollista hakea yksittäistä vuoroa esimerkiksi tapahtumalle täyttämällä hakemuslomake. Tapahtumissa liikuntatilojen käytöstä peritään tilavuokra, joka määräytyy liikuntasalihinnaston mukaisesti tilan koon perusteella. Hakemus tulee lähettää vähintään kaksi kuukautta etukäteen sekä hakemuslomakkeella että salivastaavalle.