Tänä vappuna huuliharppukvartetti Sväng valloittaa Turun! Sväng on ihastuttanut jo lähes kahden vuosikymmenen ajan niin yleisönsä kuin huuliharpun ammattilaisetkin ympäri maailman.

Vappukonsertti: Svängfonia ma 1.5. klo 15 Turun konserttitalossa. 

Millainen konsertti on luvassa? Katso Svängin ja Tapiola Sinfoniettan konsertista maistiaiset: 

Vapunpäivänä maanantaina 1.5. klo 15 Konserttitalossa Sväng ja Turun filharmoninen orkesteri kapellimestarinaan Janne Nisonen esittävät tyylirajat ylittävää musiikkia tangosta polskaan ja Sibeliuksesta svängiläisten omiin sävellyksiin, jotka vakuuttavat taiturillisuudellaan ja viihdyttävyydellään.

Svängfonia-nimellä kulkeva konserttikokonaisuus on Svängin muusikoiden omasta uteliaisuudesta syntynyt projekti, jossa yhtyeen musiikillinen maailma avataan klassisen orkesterin mahdollisuuksille. Tarkoitus on yhdistää Svängin hioutunut yhteissointi uusien sointivärien kanssa.

Sväng-huuliharppukvartetissa soittavat Eero Grundström, diatoniset ja kromaattiset huuliharput, Jouko Kyhälä, sointuhuuliharppu Harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput, Pasi Leino, bassohuuliharppu sekä Eero Turkka, diatoniset ja kromaattiset huuliharput.

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänen uransa on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nisonen on suvereeni tulkki minkä tahansa aikakauden musiikille, barokista tämän päivän teoksiin.

 

    Asiasanat: