Kulttuurikuntoilureitti Turku ja sotiemme jäljet julkaistaan 24.4. osana Kansallisen veteraaniviikon valtakunnallisen pääjuhlan oheisohjelmaa.

Tutustu uuteen reittiin:

Turku ja sotiemme jäljet

Tervetuloa maksuttomalle opastetulle kävelykierrokselle ke 26.4. 

Ilmoittaudu mukaan kello 12.00 lähtevälle kierrokselle

Ilmoittaudu mukaan kello 14.00 lähtevälle kierrokselle

Turku ja sotiemme jäljet -kulttuurikuntoilureitin taustalla ovat muun muassa vuosien varrelta kerätyt reittiehdotukset sekä syksyllä 2022 työpajassa keksityt reitti-ideat. Valintaan vaikutti olennaisesti myös Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan järjestäminen Turussa 27.4. Edellisen kerran juhla on järjestetty Turussa vuonna 2011.

Yleisen turvallisuustilanteen muutos maailmalla on nostanut reitin teemoja ajankohtaisiksi. Reitin ovat toteuttaneet yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston erityispalvelut, Turun kaupungin liikuntapalvelut, Turun museokeskus, Turun kaupungin konsernihallinto sekä matkatoimisto Magni Mundi Oy. Alueen maantieteellinen rajaus mahdollisti myös esteettömän reittivaihtoehdon luomisen kokonaisuuteen.

–Uusi kulttuurikuntoilureitti osana Kansallisen veteraaniviikon valtakunnallisen pääjuhlan oheisohjelmaa tukee hienolla tavalla tapahtuman teemaa ja ajatuksia pysyvästä muistijäljestä tulevaisuuden sukupolville, toteaa Kansallisen veteraanipäivän Turun pääjuhlan tuottaja, Turun kaupungin suhdetoimintakoordinaattori Sari Haavisto.

Turun Konserttitalo, jonka edustalla Wäinö Aaltosen veistos Kun ystävyyssuhteet solmitaan, Rusko Reuna, valokuvaaja 1955, Turun museokeskus

Turku ja sotiemme jäljet

Sota koskettaa aina kaikkia niin rintamalla kuin kodeissakin. Uusi reitti kuljettaa muistamisen paikalta toiselle ja tutustuttaa erilaisiin näkökulmiin sisällissotaan ja toiseen maailmansotaan, eli talvi- ja jatkosotaan liittyen Turussa.

Oletko koskaan pysähtynyt Lotta Svärd -muistomerkillä? Tiedätkö, mikä teos on nimeltään Kun ystävyyssuhteet solmitaan? Turku ja sotiemme jäljet -kulttuurikuntoilureitillä voi tutustua moniin mielenkiintoisiin muistamisen kohteisiin Turussa.

Reitti kulkee yliopiston alueella sekä Sirkkalan, Tuomiokirkon ja Puutorin alueilla. Kuljettavanasi on kaksi reittivaihtoehtoa, joiden alkupiste on Tuomaanpuistossa. Lyhyt vaihtoehto on esteetön ja sillä on pituutta 1,8 kilometriä. Pidempi reitti on noin 4 kilometriä. Se ylittää Aurajoen ja päättyy Puutorille.

Turku ja sotiemme jäljet -kulttuurikuntoilureitti on toteutettu yhteistyössä Turun Kansallisen veteraanipäivän 2023 järjestelytoimikunnan kanssa ja se julkaistaan veteraaniviikolla 24.4.2023.

Kansallinen veteraanipäivä 2023 | Turku.fi

Asiasanat: