Turun kaupunki siirtyy käyttämään varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa eVaka-asiakastietojärjestelmää viikosta 19 alkaen. eVaka korvaa Päikky-sovelluksen ja Wilma-järjestelmän. Jatkossa myös hakeminen Turun varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen tapahtuu eVakassa. Kaikki varhaiskasvatuksen asiointi voidaan siis jatkossa suorittaa yhdellä ja samalla kirjautumisella.

Päikky- ja Wilma-sovellusten käyttö loppuu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa 31.5.2023. Varhaiskasvatus ei ota vastaan sähköisiä hakemuksia 27.4.–7.5.2023 välisenä aikana järjestelmävaihdoksesta johtuen. Varhaiskasvatuksen palveluohjauksen puhelin ja chat palvelevat rajoitetusti 27.4.–7.5.2023. Kauppatorin Monitorin varhaiskasvatuksen palveluohjaus palvelee normaalisti. Huoltajat voivat käyttää eVakaa viikosta 19 alkaen osoitteessa evaka.turku.fi. Nykyisiä asiakkaita tiedotetaan muutoksesta Wilmassa.

eVaka sujuvoittaa huoltajien asiointia

Huoltajille eVaka lupaa helpompaa asiointia, koska kaiken varhaiskasvatukseen liittyvän asioinnin voi hoitaa yhdellä ja samalla kirjautumisella.

– Huoltajille eVaka tulee olemaan kanava, jonka kautta he voivat hoitaa kaiken varhaiskasvatuksen asioinnin. Hakea varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikkaa, ilmoittaa tulotiedot, ilmoittaa lapsen läsnäoloajat, viestiä varhaiskasvatuksen henkilökunnan kanssa ja osallistua pedagogiseen dokumentointiin yhdessä henkilökunnan kanssa, sanoo projektipäällikkö Olli-Matti Orpana.

Turun eVaka palvelee huoltajia kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Verkkoselainpohjaista eVakaa on kehitetty ja kehitetään edelleen yhteistyössä Espoon, Tampereen ja Oulun kaupunkien kanssa. Kehitystyö jatkuu myös käyttöönoton jälkeen.

– Järjestelmään kehitetään vuosittain uusia toiminnallisuuksia ketterän kehittämisen periaattein. Toiminnallisuudet tehdään palasina. Ei oleteta, vaan lisätään ja poistetaan tarvittaessa käytön aikana saadun palautteen pohjalta, Orpana kertoo.

Päätökset jatkossa mahdollista saada sähköisesti

Tulevaisuudessa asiakkaan on mahdollista saada eVakassa tehdyt päätökset (varhaiskasvatus-, palveluseteli- ja asiakasmaksupäätös) sähköisinä. eVakassa on käytössä Suomi.fi-viestit palvelu, ja Turun kaupunki kannustaa asiakkaita ottamaan palvelun käyttöön.

Lisätietoa Suomi.fi-viestit palvelusta.

Mikäli Suomi.fi-viestit -palvelu ei ole käytössä, päätökset lähetetään kirjeitse.

Asiasanat: