Kesäkaudelle Luostarinmäellä pääsee nauttimaan museokorttelin ainutlaatuisesta tunnelmasta ja sukeltamaan sen värikkääseen historiaan Luostarinmäellä asuneiden ihmisten näkökulmasta.

Museoiden yö 17.5. klo 18–24

  • Piknik-tapahtuma on käynnissä klo 18–21
    Museoiden yö ja toukokuinen ilta houkuttelevat piknikille Luostarinmäen idyllisille pihoille. Pakkaa mukaasi ruuat, juomat ja astiat, valkoliinaiset pöydät odottavat seuruettasi. Vaihtoehtoisesti voit ostaa eväät mukaan museon pääportilla sijaitsevasta kahvila Kisällistä. Alueella on rajattu määrä pöytäpaikkoja. Voit myös ottaa mukaan oman piknik-vilttisi ja valita ruokailupaikkasi vapaasti. Huomioithan, että alkoholijuomien nauttiminen museoalueella on kielletty.
     
  • Tietovartit Luostrinmäen synkempään historiaan klo 21, 22, 22.30 ja 23.30
    Loppuillan ajan on tarjolla Luostarinmäen synkempään historiaan johdattelevia tietovartteja vaihtuvilla teemoilla. Nappaa lyhty mukaasi museon pääportilta ja tule tunnelmalliselle myöhäisillan kävelylle!

Luostarinmäen kevätkävelyt 30.5. ja 1.6. klo 16.30

Tule nauttimaan kesään heräävästä Luostarinmäestä! Kierroksella tutustutaan Luostarinmäen tunnelmallisimpiin koteihin ja ihaillaan kukkaan puhkeavaa luontoa. Hinta on 11 €. Ilmoittaudu kevätkävelylle tästä.

Museojoogaa Luostarinmäellä pe 2.6., pe 16.6., to 22.6., pe 30.6. ja pe 11.8. klo 9–10

Kesäaamun raikas aloitus Luostarinmäen ainutlaatuisessa tunnelmassa. Aamujooga vanhojen puiden katveessa vetreyttää kehon, vapauttaa hengityksen ja virkistää mielen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lasten lauantai 17.6.

Lasten lauantaina Luostarinmäellä ratkotaan kadonneen silkkiliinan arvoitusta! On vuosi 1866 ja kirvesmies Helin tarvitsee kipeästi apua liinansa löytämisessä. Mysteeriä ratkoessasi pääset tapaamaan muita luostarinmäkeläisiä, ratkomaan visaisia pulmia ja keräämään vihjeitä arvoituksen selvittämiseksi.

Mysteerikierros on omatoiminen ja käynnissä klo 10–17 välisenä aikana (viimeinen lähtöaika kierrokselle on klo 16.00). Ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

Tietovartit johdattelevat Luostarinmäen historiaan

suomeksi päivittäin 26.6.–20.8. klo 10.30 ja 13.30
englanniksi päivittäin 26.6.–20.8. klo 11.30
Tietovartit sisältyvät pääsymaksuun.

Elämää Luostarinmäellä -kierrokset

Kierroksella tutustutaan 200 vuoden takaiseen kaupunkimiljööseen ja kuullaan Luostarinmäen elämästä ja arjesta.
suomeksi päivittäin 26.6.–20.8. klo 16
ruotsiksi perjantaisin 26.6.–20.8. klo 14
englanniksi lauantaisin 26.6.–20.8. klo 14

Herttoniemestä Särestöniemeen – Markku Lepistön konsertti la 1.7. klo 14

Harmonikkataiteilija Markku Lepistön ja tarinankertoja Anna-Maria Toivosen yhteisesitys, jossa kuulija saa kutsun musiikilliselle ja tarinalliselle matkalle menneisyyteen. Konsertissa kuullaan sekä perinteisempää että Lepistön säveltämää uutta kansanmusiikkia. Toivosen kertomat tarinat pohjautuvat vanhoihin kansantarinoihin, mutta elävät ja muuntuvat yleisön ja kerrontatilanteen mukaan.

Kansallispukujen tuuletus 5.8.

Pukujen ja käsityön juhlaa Luostarinmäellä! Vapaa sisäänpääsy museoon kaikille kansallis- tai kansanpukuun tai sen osaan sonnustautuneille.

Käsityötaidon päivät 18.–20.8.

Luostarinmäki täyttyy jälleen eri käsityöalojen taitajista ja perinteiset käsityöammatit heräävät eloon museon historiallisissa verstaissa.

Magian janoa ja kansanperinteen kammotuksia 2.9. klo 18–21

Terveisiä tuonilmaisista! Luostarinmäen ilta on täynnä ohjelmaa tuonpuoleisen maailman arvoituksista. Luvassa miniluentoja, musiikkia ja aikuisyleisölle suunnattua ohjelmaa.