Rehtorinpellonkadun ja Vatselankadun uuden pyöräkadun avajaisissa esitellään kaupungin pyöräliikenteen uusia kulkuvälineitä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki kaupungin pyöräliikenteen kehityksestä kiinnostuneet.

Rehtorinpellonkadun ja Vatselankadun uuden pyöräkadun avajaisia juhlitaan perjantaina 5.5. klo 15–17 Hämeentullissa Rehtorinpellonkadun ja Hämeentien risteyksessä. Tapahtuma käynnistää myös Turun osalta Pyöräilyviikon, jota vietetään tänä vuonna ympäri Suomea 5.–14.5. Pyöräkadun avajaisissa on mahdollisuus tavata kaupungin ja Liikenneturvan edustajia.

Yliopiston alueelle valmistunut Rehtorinpellonkadun ja Vatselankadun pyörätie on Turun toinen pyöräkatu, sillä viime kesänä Kauppias Hammarin kadulle valmistui kaupungin ensimmäinen pyöräkatu.

- Pyöräkatuja rakentuu Turkuun lähivuosina lisää. Seuraava pyöräkatu rakennetaan Kuraattorinpolulle, jonka suunnitelmat hyväksyttiin alkuvuodesta kaupunkiympäristölautakunnassa, Turun kaupungin liikennesuunnitteluinsinööri Taneli Pärssinen kertoo.

Tilaisuudessa on esillä kaupungin hankkima muksubussi, joka on kahdeksanpaikkainen sähköavusteinen polkupyörä.

Turku hankki kaikkiaan kaksi muksubussia, joiden avulla kaupungin varhaiskasvatuksen ryhmät voivat liikkua kestävästi hoitopäivän aikana. Muksubussitoiminta alkaa Turussa tämän kevään aikana. Lisäksi Turussa aloitetaan yhteiskäyttöisten sähköisten tavarapyörien käyttö toukokuun aikana.

Muksubussit ja tavarapyörät ovat osa Euroopan komission rahoittamaa Scale Up -hanketta.

Muksubussien lisäksi avajaisissa voi tutustua Turun pyöräliikenteen tavoiteverkkoon, jonka kaupunginhallitus hyväksyi 20.3.2023. Paikan päällä voi myös kerrata Liikenneturvan edustajien kanssa jalankulun ja pyöräliikenteen sääntöjä.

Tämän vuoden Pyöräilyviikon pääteemana on ”Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan”. Viikon aikana pyöräily näkyy vahvasti kaupungin sosiaalisen median kanavissa.