Suomen ja Euroopan tulevaisuus puhuttaa jälleen tämän vuoden Eurooppa-foorumissa 30.8.–1.9. Turussa. Pandemiavuosien jälkeen tapahtuma palaa lähemmäs kansalaisia ja houkuttelee kaikkia mukaan avoimeen keskusteluun. Eurooppa-foorumin vuoden teemana on Muuttuva Eurooppa.

Eurooppa-foorumi 30.8.-1.9.2023

www.europeforum.fi  

Eurooppa-foorumin koko ohjelmarunko: https://europeforum.fi/ohjelma/ 

Eurooppa-foorumi somessa: 

Twitter: @eurooppafoorumi 

Instagram: @eurooppafoorum 

Facebook: Eurooppa-foorumi 2023 

#eurooppafoorumi #europeforum

Muuttuva Eurooppa -teemalla on tarkoitus herättää kansalaiskeskustelua Eurooppaa ravistelevista muutosvoimista. Turvallisuustilanne on Venäjän hyökkäyssodan jatkuessa edelleen vakava. Samalla vihreä siirtymä vaatii jäsenmailta kykyä uusiin investointeihin, mutta myös sopeutumista päästöjen vähentämiseen.

– Tänä vuonna valmistaudutaan niin presidentinvaaleihin kuin eurovaaleihin, joissa kansalaiset odottavat vastauksia näihin haasteisiin. Suomen Eurooppa-politiikka uuden hallituksen aloittaessa sekä ulkopolitiikka Naton jäsenyyden toteuduttua ovat myös molemmat ajankohtaisia teemoja, sanoo Eurooppa-foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja Matti Niemi.  

Päivän polttavimmista aiheista mukana keskustelemassa on suuri joukko eturivin poliitikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita.

– Eurooppa-foorumi on tärkeä paikka niin turkulaisille kuin valtakunnallisille päättäjille käydä keskustelua Eurooppa- ja ulkopolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä sekä Suomen asemasta osana Eurooppaa. Turun kaupungille on tärkeää olla mukana mahdollistamassa tätä keskustelua ja tuoda siihen kaupunkien näkökulmaa, sanoo Turun kaupungin pormestari Minna Arve.
 

Mepit Speakers' Cornerissa Eurooppa-foorumissa 2022, kuva Antero Lynne.

Täyttä asiaa kolmena päivänä

Foorumin keskiviikkopäivä keskittyy tieteen ja Euroopan rajapintaan sekä sisämarkkinakysymyksiin. Mukana ohjelmaa järjestämässä ovat mm. Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu sekä Kaupan liitto ja Teknologiateollisuus.

Torstaina ohjelman aloittaa komissaari Jutta Urpilaisen avauspuheenvuoro, minkä lisäksi ohjelmassa keskitytään Euroopan talouspolitiikan avainkysymyksiin mm. Suomen Pankin ja Euroopan investointipankin ohjelmissa.

Perjantaina on luvassa ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskustelua mm. CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin järjestämässä ohjelmassa. Myös työelämäkysymykset ovat esillä SAK:n ja STTK:n järjestämässä ohjelmassa.

Katso foorumin koko ohjelmarunko: https://europeforum.fi/ohjelma/  
Ohjelma täydentyy jatkuvasti kevään ja kesän aikana. 

Eurooppa-foorumin ohjelmassa on myös nuorille monia tilaisuuksia osallistua keskusteluun. Koko kolmipäiväiseen tapahtumaan voi osallistua livenä verkossa.

Politiikan ja talouden syksy alkaa tänäkin vuonna Turusta – tervetuloa mukaan!