Mikä on paras paikka Nummi-Halisten suuralueen uudelle kirjastolle? Toukokuun aikana asukkailla on mahdollisuus kuulla lisää suunnitelmista ja kertoa mielipiteensä uuden kirjaston sijaintipaikasta.  

Kerro mielipiteesi Nummi-Halisten alueen uuden kirjaston sijainnista:

Nummen kirjasto on yksi Turun kaupunginkirjaston 11 lähikirjastosta. Kirjastorakennus on huonokuntoinen, eikä sitä kannata enää korjata. Suunnitteilla on uusi kirjastorakennus.

Asiaa valmistellaan parhaillaan tilapalveluissa ja Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa kesäkuussa. Valmistelun tueksi Turun kaupunki haluaa keskustella alueen asukkaiden kanssa uuden kirjaston sijainnista.

Nummi-Halisten suuralueella on kaksi vaihtoehtoa uudelle kirjastolle. Vaihtoehtoja ja niiden vertailua esitellään alueen asukkaille toukokuun aikana.

Vertailussa kaksi tonttia

Uusi kirjasto voidaan rakentaa joko nykyiselle tontille osoitteeseen Töykkälänkatu 22 tai Halisten liikekeskuksen lähistölle osoitteeseen Gregorius IX:n tie 12. Jälkimmäinen tontti on tällä hetkellä tyhjillään.

Sijaintien välillä on linnuntietä noin puoli kilometriä ja kävelyteitä pitkin noin 1,2 kilometriä.

– Nummen kirjasto on suosittu ja ahkerasti käytetty kirjasto, joten sijaintipaikkojen vertailu tehdään huolella, sanoo kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula Turun kaupunginkirjastosta.

Sijaintivaihtoehtoja on tarkasteltu väestödatan suhteen ja palvelun saavutettavuutta on arvioitu kävellen ja autolla.

Sijaintivaihtoehdoista on tehty myös ennakkovaikutusten arviointi. Sen perusteella kirjaston palveluiden tuottamisen, rakentamiskustannusten ja ympäristön näkökulmista molemmat vaihtoehdot ovat hyvin samankaltaisia.

Eroja sijaintien kesken löytyy saavutettavuudesta sekä alueiden tulevan kehityksen näkökulmista. Lisäksi tontit tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia rakentamisen ja liikenteen suhteen.

Asukkaiden mielipiteitä kaivataan

Turun kaupunki haluaa kuulla asukkaiden mielipiteitä Nummen kirjaston tulevasta sijainnista. Sijaintivaihtoehdoista voi kertoa mielipiteensä Kerro kantasi -kyselyssä, joka aukeaa 9.5. kello 18 osoitteessa
kerrokantasi.turku.fi/nummikirjasto.

– Esittelemme kyselyssä erilaisia näkökulmia sijaintiin ja kysymme asukkailta mielipidettä näistä. Toivon, että kysely tavoittaa Nummi-Halisten asukkaat mahdollisimman laajalti, sanoo palvelupäällikkö Kari Pohjola Turun kaupunginkirjastosta.

Alueen asukkaille esitellään vaihtoehtoja ja heidän mielipiteitään kuullaan HaliSviikolla. Kirjaston edustajat ovat tavattavissa tiistaina 9.5. Nummen kirjastossa klo 18 ja HaliSillassa Halisten koulun pihalla torstaina 11.5. klo 18–20. Lisää keskustelutilaisuuksia järjestetään mahdollisesti toukokuun aikana. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.