Turun Telakkarantaan on valmistunut kaupungin uusin skeittialue. Skeittialue on Telakkarannassa Aurajoen itärannalla osoitteessa Kuningatar Margareetan laituri. Skeittialue on syntynyt Turun rullalautailijoiden, Turun alueen rotaryklubien ja piirin 1410:n sekä Turun kaupungin yhteistyönä. Skeittialueen kivipaadet on toimittanut turkulainen Turun Hautakivipalvelu Ky. 

Avajaiset pidetään Telakkarannan skeittialueella torstaina 11.5. kello 17 osoitteessa Kuningatar Margareetan laituri, Turku (vastapäätä Suomen Joutsenta). Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Paikalla ovat Turun rullalautailijoiden edustajat, Turun rotareiden edustajat Tommi Sundqvist ja Matti Hakoila sekä Turun kaupungilta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen.   

Telakkarannan skeittiolosuhteiden parantamista on suunniteltu pitkään kaupungin, rotarien ja harrastajien kanssa. Telakkaranta valikoitui kolmen erikokoisen kivipaaden paikaksi, koska skeittaajat käyttävät aluetta jo ja se on saavutettavan matkan päässä ydinkeskustasta.   

Alueelle on pystytetty kolme Telakkarannan maisemaan sopivaa kivipenkkiä. Graniittiset paadet ovat kestäviä ja huoltovapaita. Yhdessä ne muodostavat skeittikokonaisuuden, joka sopii kaiken tasoisille skeittaajille.   

 

Yhteistyöprojektissa Turun kaupunki on osoittanut kivipaasille sopivat paikat, rotarit ovat kustantaneet kivipenkit ja niiden kuljetukset, ja Turun rullalautailijat ovat antaneet asiantuntemuksensa suunnitteluun.  

Telakkaranta ei ole Turun kaupungin virallinen skeittipaikka. Turun kaupunki ylläpitää tällä hetkellä kuutta skeittipaikkaa ja yhtä skeittihallia. Skeittipaikat ovat Ylikylän skeittipaikka, Kupittaan skeittiparkki, Pansion kisapuiston skeittipaikka, Pikkunotkon skeittipaikka, Runosmäen skeittipaikka, Rummunlyöjänpuiston monitoimikenttä sekä Skeittihalli Cube.  

Tulevaisuudessa on tarkoitus tuoda siirrettäviä skeittielementtejä eri puolille kaupunkia. Myös olemassa olevia skeittipaikkoja peruskorjataan säännöllisesti. Esimerkiksi Ylikylän skeittipaikka peruskorjattiin viime vuonna ja asukasbudjetista kunnostetaan Pansion kisapuiston skeittipaikka tämän vuoden aikana. 

- Skeittaus on nuorille tärkeä, omaehtoinen ja yhteisöllinen harrastus, jossa yhdistyy hienolla tavalla nuorisokulttuuri, liikunta ja katukuvan elävöittäminen. Turun kaupunki haluaa luoda mahdollisuuksia skeittiolosuhteiden parantamiseen, toteaa Turun kaupungin nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.   

Telakkarannan skeittiprojektia ovat olleet tukemassa Turun alueen rotariklubit, jotka ovat saaneet sille avustusta myös rotaripiiriltä 1410.    

Telakkarannan skeittialueen lisäksi Turun kaupunki on suunnittelemassa skeittaukselle olosuhteita Rummunlyöjänpuistoon Karhunaukion yhtenäiskoulun rakentamiseen liittyen.  Rakentamisen aikataulu ei ole vielä selvillä. Lisäksi Pikkunotkoon tehdään skeittiolosuhteen suunnittelua 2024-2027 aikavälillä.  

Lisätiedot:  

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola, p. 040 559 1423 
Turku Samppalinnan rotaryklubin past-presidentti Tommi Sundqvist, p. 0400 160 025  
Turun alueen rotarien apulaiskuvernööri Matti Hakoila, p. 0400 536 594  
OFSC-skeittiyhdistyksen pj Ville Koskenniska, p. 040-5259626
Turun kaupungin nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, p. 050 554 6127
Turun kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, p. 050 554 6230


Rotareiden video skeittiprojektista: Skateboarding project in TURKU 2021-2023 "Mä haluun vaan skeittaa"