Satu Rämön Islantiin sijoittuva dekkarikirjasarja on kansainvälinen menestys, jonka filmatisointioikeuksista käytiin kilpailua. Näytelmäoikeudet Hildurin tarinaan nappasi ensimmäisenä Turun kaupunginteatteri, jossa Anne Rautiaisen ohjaama kantaesitys nähdään syksyllä 2024. Näytelmän lavastaa päänäyttämölle islantilainen Börkur Jónsson.

Tarinan keskushenkilö on islantilainen rikospoliisi Hildur Rúnarsdottir, jonka taustalla kummittelee trauma kadonneista kaksoissisarista ja onnettomuudessa kuolleista vanhemmista. Hän saa työparikseen suomalaisen poliisiopiskelija Jakob Johanssonin ja pian kaksikko joutuu keskelle murhien sarjaa. Kadonneiden lasten yksikölle on jälleen töitä harvaan asutulla saarella.

Näyttämöversion Turun Kaupunginteatteriin sovittaa näytelmäkirjailija-dramaturgi Satu Rasila.

− Hildur on todella kiinnostava henkilö, fyysinen ja intuitiivinen, vahva ja herkkä. Tarinassa Hildur ja Islanti ovat kuin samaa luontoa; kumpaankin liittyen kaiken karuus on myös kauneutta, ja jonkinlainen mystisyys on läsnä koko ajan, kuvailee Rasila.

Esityksen liput tulevat myyntiin talvella 2024. Ennakkotietoa aikatauluista ja työryhmästä haluavat voivat liittyä Hildur-tiedotuslistalle Turun Kaupunginteatterin verkkosivuilla.

Pohjoismaista yhteistyötä ja kirjailijavierailu Turussa

Näytelmän osalta tehdään Pohjoismaista yhteistyötä, sillä ohjaaja Anne Rautiaisen työryhmässä on mukana kansainvälistä uraa tehnyt, palkittu islantilaislavastaja Börkur Jónsson.

Kirjailija Satu Rämö on innoissaan romaanisarjansa matkasta teatteriin:

− Olen otettu ja iloinen tästä näyttämösovituksesta. Olen kokenut useita upeita teatterielämyksiä Turun Kaupunginteatterissa, joten se, että aikanaan pääsen katsomaan sinne Hilduria, tuntuu ainutlaatuiselta seikkailulta.

Rämö vierailee Turun Kaupunginteatterissa järjestettävällä TS Kirja -klubilla kertomassa kevään kirjauutuudestaan Rósa & Björk. Kirjailijaa pääsee kuulemaan maksuttomassa yleisötilaisuudessa 11.5. klo 17.