Brinkkalan galleria julistaa avoimen näyttelyhaun varsinaissuomalaisille voittoa tavoittelemattomille kulttuuri- ja taideyhdistyksille ja taiteilijaryhmille. Haku on avoinna 15.5.–30.6.2023.

Brinkkalan galleria on Turun museokeskuksen ylläpitämä galleria Turussa, Vanhan Suurtorin historiallisessa miljöössä. Galleriatoiminnan painopisteitä ovat yhteisöllisyys ja Varsinais-Suomen alue. Avoin haku on osa Turun museokeskuksen alueellista vastuumuseotoimintaa. Haettavana on kaksi näyttelyaikaa vuoden 2024 kesälle.  

Tietoa galleriasta 

Näyttelytila

Näyttelytilasta ei peritä vuokraa näytteilleasettajilta. Näyttelytila koostuu kahdesta salista (hakulomakkeen liitteenä gallerian pohjapiirros). Galleriassa on spottivalo- ja taulukiskot. Galleriatila ei ole esteetön, se sijaitsee hissittömän rakennuksen toisessa kerroksessa. Brinkkalan galleriaan on vapaa pääsy.

Ripustus ja purku

Näytteilleasettaja vastaa esineiden/teosten mahdollisesta vakuuttamisesta ja kuljetuksesta näyttelysaleihin. Näytteilleasettaja vastaa näyttelynsä ripustuksesta ja purusta, sekä niihin tarvittavasta työvoimasta ja tarvikkeista. Brinkkalan vahtimestarit ja näyttelysihteeri avustavat ripustuksessa ja purussa. Gallerian seiniin ei saa kiinnittää mitään, vaan kaksiulotteiset teokset ripustetaan taulukiskoista. Galleriassa on käytettävissä suppeahko työkalupakki ja valkoisia jalustoja veistosten ja esineiden esittämiseen. Myös mediateosten esittäminen onnistuu ja toiveet mahdollisista AV-laitteista pyydetään esittämään hyvissä ajoin. 

Viestintä

Näytteilleasettaja vastaa näyttelynsä sekä mahdollisen oheisohjelman ja avajaisten sisällön suunnittelusta sekä niiden toteuttamisesta. Näytteilleasettaja vastaa myös tiedotusmateriaalien (tiedote- ja kutsuteksti, tiedotuskuvat, esine/teosluettelo) sisällön tuottamisesta. Galleriasihteeri toimittaa materiaalin, taittaa julisteen ja lähettää sähköisen kutsun ja tiedotteen eteenpäin.  

Miten haku tapahtuu?

Lataa ja täytä hakulomake ja lähetä se PDF-muodossa (enintään 25 MB) näyttelysihteeri Eveliina Tammelle: eveliina.tammi@turku.fi 
Hakuaika on 15.5. ̶ 30.6.2023. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta syyskuun 2023 aikana. 

Miten hakemus arvioidaan?

Hakemuksia arvioivat Turun museokeskuksen Näyttelyt ja yleisötyö -vastuualueen edustajat

  • vastuualuepäällikkö Satu Pajarre
  • intendentti Susanna Hujala
  • näyttelysihteeri Eveliina Tammi

sekä alueellisen vastuumuseotyöryhmän edustajat

  • tutkija Anna-Maria Niinikoski
  • apulaisintendentti Ville-Matti Rautjoki.

Arvioinnissa otamme huomioon muun muassa näyttelyehdotuksen alueellisen kiinnostavuuden ja yhteisön mahdollisen aiemman näyttelytoiminnan. 

Kysymykset

Avoimeen hakuun ja Brinkkalan galleriaan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Eveliina Tammeen: eveliina.tammi@turku.fi.