Kupittaalla sijaitsevan Veritas Stadionin kentän pinnoite on vaihdettu tekonurmeen ja jalkapallostadionin päätyyn on valmistunut katsomo Ukrainan lipun väreissä. Ensimmäinen ottelu pelataan uudella tekonurmella 22.5.

Veritas Stadionin uusi lämmitettävä ja ympäristöystävällinen tekonurmikenttä vastaa korkeimpiakin kansainvälisiä kriteerejä ja täyttää kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n Quality Pro -vaatimukset.

Lämmitetty tekonurmi pidentää kentän käyttöaikaa huomattavasti vuosittain ja mahdollistaa myös muiden tapahtumien järjestämisen otteluiden lisäksi. Päätykatsomo tekee jalkapallostadionista kokonaisen ja tarjoaa istumapaikat noin 1000 katsojalle. Uuden katsomon myötä istumapaikkoja on yhteensä noin 9000.

– Keinonurmi ja uusi päätykatsomo ovat merkittävä panostus turkulaiseen jalkapalloon. Remontin myötä harjoitteluolosuhteet paranevat huomattavasti ja huipputason stadion parantaa myös mahdollisuuksia saada kansainvälisiä arvokilpailuja Turkuun, Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari iloitsee.

Veritas Stadion valmistui ajallaan ottelukuntoon. Ensimmäinen ottelu pelataan uudistetun jalkapallostadionin tekonurmella 22. toukokuuta FC Interin ja IFK Mariehamnin välillä. Turun kaupungin pormestari Minna Arve potkaisee avauspotkun uudistuneen Veritas Stadionin avausottelussa.

– Turku pyrkii edistämään kaupunkilaisten aktiivista elämäntapaa monin tavoin. Huipputason jalkapallotapahtumat mahdollistava uudistunut stadion lisää varmasti kiinnostusta lajia kohtaan ja ylipäätään innostaa liikunnan pariin. Stadionin päivitys tuo ympärivuotista lisäarvoa koko kaupungille, sillä toimiva kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuksia jalkapalloväen lisäksi myös muille lajeille ja tapahtumille, Arve kertoo.

Uudistunut Veritas Stadion toimii Pikkuhuuhkajien kotipesänä syksyllä 2023. Alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa Veritas Stadionilla Islannin EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan 7.9. ja avaa karsinnat Sveitsiä vastaan 12.9.