Turun kaupunki myy tarjousten perusteella rakennushistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden yliopistoalueelta ja tekee tontista pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen rakennusten ostajan kanssa.

Turun kaupunginhallitus päätti 23.1.2023 myydä tarjousten perusteella osoitteessa Henrikinkatu 8 sijaitsevat neljä puurivitaloa ja yhden talousrakennuksen. Rakennukset myydään, koska kaupungilla ei ole niille käyttöä. Suojellut rakennukset ovat perusteellisen remontin tarpeessa.

Kiinteistö rajautuu Henrikinkatuun, Kerttulinkatuun ja Koskenniemenkatuun. Tontin pinta-ala on 2623 m² ja vuokrauskäytössä olevien huoneistojen yhteenlaskettu pinta-ala on 1158 m².

Pysäköintiä varten on mahdollista tehdä erillinen sadan neliön maanvuokrasopimus naapurikiinteistölle 853-1-47-6.

Lähtöhinta tarjouskilpailulle on 2 000 000 euroa. Kohde myydään kokonaisuutena eikä yksittäisen huoneiston ostaminen ole mahdollista. Asuinrakennuksissa on tällä hetkellä yhteensä 16 huoneistoa ja kaksi yhteisöasuntoa. Asunnot on kaupungilta vuokrannut Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS). Pisimmät vuokrasopimukset ovat vuoteen 2026 saakka.

Tutustuminen kohteeseen järjestetään vain yksityisinä esittelyinä maanantaista 29.5.2023 alkaen. Näytön voit varata OP Kodilta:

Kohde myydään kokonaisuutena tarjousperusteisesti

Tarjouskäytännön mukaan ostaja sitoutuu tekemään pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen. Tarjoukset tulee jättää viimeistään 10.7.2023 klo 14.00 OP Kodille. Tarjousten tulee olla voimassa 30.9.2023 saakka. Kauppa tehdään kahden kuukauden kuluessa tarjouksen hyväksymispäätöksen lainvoimaisuudesta. Turun kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä annettu tarjous.

Kaupunginosa/Alue: