Turun ruokaviikkoja vietetään ensimmäistä kertaa 5.–18.6.2023. Kesän herkullisimpia tapahtumia on toteuttamassa laaja kattaus turkulaisia ja lähiseudun ruoka-alan toimijoita. Myös Kauppatorilla juhlitaan paikallista ruokakulttuuria.

Kauppatorin ruokaviikot pitävät sisällään monipuolisesti maksutonta ohjelmaa:

  • Keskiviikkona 7.6. klo 10–13 Lasten pelipäivä

Turkuseura järjestää lapsille oman pelipäivän Kauppatorilla. Pelipäivä tutustuttaa Kauppatorin peleihin ja tarjoilee Turku-muistipeliturnauksen. Luvassa on myös maksuttomia jätskimaistiaisia torin kioskeista ja Nappe Naakan show klo 10.30 ja 11.30. Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset tutustuttavat lapset hävikkiruoka-aiheisiin Ruokahukka kauppatortilla - Älä ruoki hukkaa! -pisteellään.

  • Torstaina 8.6. klo 13–14 Toritanssit ja -kaffet

Toritanssit Turun konservatoriolta ponnahtavan tanssiyhtye Puunnon tahdissa. Tule kuuntelemaan ja panemaan jalalla koreasti! Toritanssien yhteydessä pääset nauttimaan myös edukkaista torikaffeista, kun tanssien ajan torikahvila Nieto'S Coffee tarjoaa kaikki tuotteet -50%.

  • Lauantaina 10.6. klo 13 alkaen Kaupunkipiknik – koko Turku samassa pöydässä

Turun Nuorkauppakamarin järjestämässä kaupunkipiknik-tapahtumassa maistellaan lempiruokia, sekä nautiskellaan musiikista ja muusta oheisohjelmasta ystävien kesken.   
Chaîne des Rôtisseurs Turku -yhdistys esittelee omaa toimintaansa klo 9–20. Torilla voi seurata muun muassa kilpimyyymälän näytöstä lihan käsittelystä, kun Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy:n Maître Rôtisseur Jari Heinonen opastaa karitsan paloittelussa klo 11–12.

  • Torstaina 15.6. Varhaisperunapäivä

Varhaisperunapäivänä Turun kauppatorilla luvassa paneelikeskusteluja ja musiikkiesityksiä esiintymislavalla! 

  • klo 9 Professori Mari Sandell: Potut pottuina sanos makututkija
  • klo 12 Apulaisprofessori Maaria Kortesniemi: Miksi kannattaa syödä violettia perunaa?
  • klo 16 ja klo 17 Kauppatorin Elviksenäkin tunnettu JR & Memphis esiintyy torin tapahtumalavalla. Tule kuuntelemaan mukavia covereita toriostosten lomassa!

Ohjelmakattauksen lisäksi torille saapuu tuttujen torikauppiaiden ja ravintolayrittäjien seuraksi kiinnostavia ruokatoimijoita. SaloFood-lähiruokapuoti tarjoilee salolaisia lähiruokatuotteita koko ruokaviikkojen ajan 6.6.–18.6. ja maukkaita ramen-nuudeleita torilla valmistaa 8.–18.6. Slurp Ride Food Truck.

Tervetuloa viihtymään ja herkuttelemaan!

Lue lisää: Turun ruokaviikot 5.–18.6. | Turku.fi

Kaupunginosa/Alue: