Turun raitiotien yleissuunnitelma raitiotieosuudelle sataman ja Varissuon välille valmistui toukokuussa. Avoimessa yleisötilaisuudessa turkulaiset ja muut asiasta kiinnostuneet saivat kuulla suunnitelmien esittelyn ja esittää kysymyksiä raitiotien suunnittelussa mukana oleville asiantuntijoille.

Katso tilaisuuden tallenne

Turun kaupungin Facebook-sivu

Tilaisuus järjestettiin torstaina 8.6. kello 17.30–19 livelähetyksenä Turun kaupungin Facebook-sivulla.

Kaupunkilaisten mielipiteet, ideat ja ehdotukset ovat tärkeitä Turun raitiotien suunnittelussa. Niiden perusteella yleissuunnitelmaan on mahdollisuus tehdä täydennyksiä ennen kuin kaupunginhallitus syksyllä 2023 päättää toteutussuunnittelusta ja raitiotien reitistä.

Raitiotien suunnittelussa mukana olevat asiantuntijat esittelivät yleissuunnitelman kokonaisuutta ja materiaaleja sekä vastasivat yleisön kysymyksiin Facebook-livessä. Tilaisuuteen osallistuivat kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, kehittämispäällikkö Juha Jokela, Turun Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Juha Saarikoski ja tutkimusjohtaja Timo Aro. Paikalla oli liikennesuunnittelun asiantuntijana suunnittelupäällikkö Susan Nymander.

Tilaisuuden juonsi viestintäjohtaja Saara Malila.

Tilaisuuden tallenteen voi katsoa Turun kaupungin Facebook-sivun kautta.

Yleisimmät kysymykset ja niiden vastaukset kootaan erilliseen dokumenttiin, joka julkaistaan myöhemmin Turun raitiotie | Turku.fi -verkkosivulla.

Varsinaiset näkemykset Satama–Varissuo-raitiotieosuudesta tulee kirjata verkkokyselyyn. Kysely on avoinna Kerro kantasi -palvelussa 25.6.2023 saakka. Kysely on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Raitiotie ja raiteet Turun seudun menestystekijöinä

Raitiotie tukee Turun tavoitteita kilpailukyvyn, kasvun, vetovoiman ja kestävän kaupunkirakenteen näkökulmista. Lisäksi se mahdollistaa sujuvan liikennejärjestelmän ja houkuttelevan joukkoliikenteen sekä parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia.

Yleissuunnitelmassa on mukana yli 20 erilaista vaikutusarviointia raitiotiehankkeesta. Hankkeella on laaja-alaisia vaikutuksia Turun kaupunkikehitykseen ja niitä on lausunnoilla olevassa kattavassa materiaalissa tarkasteltu muun muassa asuntotuotannon, yritysvaikutusten, kiinteistötaloudellisten tulojen sekä verotulojen kehityksen näkökulmista.

Raitiotielinjaus on osa määrätietoista kaupunkikehittämistä, jota Turussa tehdään tulevina vuosina. Turun tavoitteena on olla kaupunki, joka kiinnostaa myös Suomen ulkopuolella ja on vahva osa Suomen kasvukolmiota.

Turun raitiotien vaikutuksista on kerrottu tarkemmin kaupungin uutisessa Turun raitiotien yleissuunnitelma lähtee lausunnoille | Turku.fi.

Yleissuunnitelman materiaalit on koottu sivulle Raitiotien suunnitelmat ja selvitykset | Turku.fi. Yleissuunnitelman tiivistelmä on käännetty ruotsiksi ja englanniksi.