Turun musiikkitalo Fuugan valmistelu jatkuu työntäyteisenä kesän ajan. Musiikkitalohanke on nyt kehitysvaiheessa, joka jatkuu sopimuksen mukaisesti kesäkuun loppuun saakka. Hankkeessa työstetään vielä viimeisiä kehitysvaiheen kokonaisuuksia.

Seuraavan vaiheeseen eli toteutusvaiheeseen musiikkitalo Fuuga on valmis siirtymään elokuusta alkaen kaupunginhallituksen ja -valtuuston kesätauon jälkeen. Toteutusvaiheeseen siirtymisestä päätetään lopullisesti Turun kaupunginvaltuustossa.

Musiikkitalon valmistelu meneillään olevassa kehitysvaiheessa on ollut valtava kokonaisuus. Mukana on kymmeniä tekijöitä ja suunnitelmia yksityiskohdista isoihin kokonaisuuksiin. Kehitysvaiheessa on käyty läpi ja varmistettu tavoitteet, talon rakennuspaikkaan ja tonttiin liittyvät asiat, tilojen toiminnalliset tarpeet, hankkeen riskit ja mahdollisuudet sekä kustannukset ja aikataulu.

-Nyt viimeisen kuukauden aikana varmistetaan, kaikki suunnittelun osa-alueet valmistuvat ja tavoitteet saavutetaan. Sitten voimme ehdottaa toteutusvaiheeseen siirtymistä, sanoo Turun kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää, joka toimii musiikkitalon allianssin johtoryhmän puheenjohtajana.

Hankkeen tilaaja on Turun kaupunki. Allianssimallilla valmistuvan rakennuksen allianssikumppanit ovat Turun kaupunki, Hartela Länsi-Suomi Oy, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä. Tavoitteena on, että musiikkitalon rakentaminen alkaa syksyllä 2023.

Turun musiikkitalo Fuuga on Turun filharmonisen orkesterin ja musiikin koti ja  paikka monipuolisille tapahtumille. Talosta rakentuu kansainvälisesti tunnettu ja paikallisesti rakastettu musiikin keskus, jossa on maailmanluokan akustiikka ja huippuluokan toimivuus. 

Rakennukseen tulee kaksi salia, akustisen orkesterimusiikin esittämiseen suunniteltu 1300-paikkainen konserttisali ja 300-paikkainen monitoimisali. Musiikkitalon salit ja lämpiötilat palvelevat monipuolisten tapahtumien järjestämistä, ja mm. kahvila- ja ravintolapalveluiden sekä yleisölle avoimen kattoterassin ja -puutarhan myötä talo on avoin ja kutsuva myös varsinaisten tapahtumien ulkopuolella.  

Asiasanat: