Turun kaupunki on saanut valmiiksi selvityksen S:t Olofsskolanin opettajaan liitetyistä väitteistä. Selvityksessä on kuultu koulun entisiä oppilaita, jotka ovat halunneet kertoa tapahtumista. Selvityksen perusteella Turun kaupunki aikoo pyytää nyt Lounais-Suomen poliisia selvittämään asiaa edelleen. Turun kaupungilla on nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen.

– Selvityksen perusteella aiomme pyytää poliisia tutkimaan asiaa. Tästä ei tule tehdä johtopäätöstä, että kyseessä olisi ollut rikos, vaan sen arviointi tapahtuu esitutkinnan aikana, sanoo Turun kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen.

Selvityksen jälkeen on päätetty, että opettaja ei ole enää Turun kaupungin palveluksessa ensi lukuvuonna. 

– Turun kaupungilla on nollatoleranssi kaikkeen häirintään ja epäasialliseen kohteluun. Olen pahoillani, että oppilaat kokevat, ettei heitä ole kuultu tarpeeksi ja oikein. Toivon, että nyt selvityksen ja tulevien toimien jälkeen tilanne rauhoittuu ja luottamus palaa kouluun, palvelualuejohtaja Liliane Kjellman sanoo.

Turun kaupungissa käydään nyt yhteisesti läpi asiaan liittyvät suunnitelmat ja prosessit. Näyttää joka tapauksessa siltä, että asian selvittely ja viestintä kotien ja koulun välillä ei ole tässä tapauksessa onnistunut. Henkilökunnalle tarjotaan myös lisää koulutusta, jotta vastaisuudessa kaikilla on tiedossa asianmukaiset menettelytavat.