Valon polku

Valon polku oli Turun kaupungin talvella 2021–2022 toteuttama laaja valotaidekokonaisuus. Se muodostui suuresta valotapahtumasta sekä pimeimmän talvikauden ajan esillä olleista valoteoksista ja kausivalaistuskohteista. 

Kokonaisuus alkoi Turun ydinkeskustan ja Vanhankaupungin alueelle 3.–6.12.2021 levittyneestä pitkästä valotapahtumaviikonlopusta. Tuolloin esillä oli peräti 14 erilaista valoteosta. Lisäksi tarjolla oli runsaasti oheisohjelmaa: tulitaidetta, sirkusta, nukketeatteria ja valosuunnistusta. Osa tapahtuman teoksista jäi ilahduttamaan kulkijoita kausivalaistuksen rinnalle vuoden 2022 puolelle. Viimeisimpinä helmikuun loppuun asti jatkavat Teatterisillan Smaug-teos ja Seikkailupuiston valotapahtuman korvaava valoinstallaatio. Pääkirjaston seinän valomuraali on nähtävillä maaliskuun loppuun saakka.

Valon polku sai inspiraationsa Turusta itsestään: sen tarinoista, tunnelmasta ja kaupunkimaisemasta. Se löysi tiensä turkulaisten sydämiin ja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi uudelleen.
 

Valon polku 2021 toteutettiin osana Keskustan kehittämisen kärkihanketta ja  kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden Turku 2021 -ohjelmaa.

Lisätiedot: projektipäällikkö Minna Heiniö