Valosuunnistus

Aika:

Voit lähteä suunnistusreitille päivittäin 3.12.2022–8.1.2023 klo 16–21.
Valosuunnistuksen teos on nähtävissä 3.12.2022–8.1.2023 klo 17–22

Paikka:

Valosuunnistuksen lähtöpiste on Aurajoen itärannalla, kaupungintaloa vastapäätä. Reitti kulkee Aurajoen rantaa pitkin ja on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä. Reitti on esteetön.

Koe elämää pinnan alla!

Tervetuloa seikkailuun, joka kuljettaa sinut Aurajoen vartta pitkin läpi kaupungin valojen. Reitti lähtee Kaupungintalon vastarannalta päätepysäkkinä Forum Marinum. Reilun kahden kilometrin esteettömän kierroksen varrella rasteja on kuusi ja kysymykset vievät sinut tutustumaan merellisen Turun saloihin. Vain rastien kysymyksiin vastaamalla pääset matkallasi eteenpäin.

Valosuunnistuksen ohjeet ja ensimmäisen rastin tarkka sijainti osoitteessa valosuunnistus.hoods.fi

Viimeinen rasti sijaitsee valoteoksen luona, jossa pääset kokemaan elämää Pinnan alla. Valoteos kytkeytyy päälle rastiradan lopuksi ja teoksessa vaihtuvat viikoittain eri vuodenajat. Koetko Pinnan alla syysmyrskyn vai kesän liplattavat laineet?

Turun kaupunki järjesti syksyllä 2020 kaikille avoimen Sytytä Turku -ideakilpailun, jossa etsittiin kaupungin keskustaa elävöittäviä ja turkulaisten elämää riemastuttavia ideoita. Valosuunnistus on yksi kilpailun kautta toteutettavaksi valituista ideoista.

Tutustu tekijöihin

Know Your Hoods on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, jonka tavoitteena on auttaa muuttajia löytämään itselleen sopivin asuinpaikka sekä innostaa ihmisiä vierailemaan kiinnostavissa paikoissa ja tapahtumissa. Naapurustosuunnistukset ja erilaiset retkihaasteet liikuttavat ihmisiä kunnasta toiseen.

Jokojo on turkulainen interaktiivisen kaupunkitaiteen ja vuorovaikutteisten kulttuurikokemusten rohkea edelläkävijä, joka haluaa sytyttää staattiset kaupunkitilat eloon. Jokojon toteutuksissa  yhdistyy kiinnostavalla tavalla taide sekä digitaalinen teknologia.