Valosuunnistus (poistunut)

Aika:

Voit suorittaa suunnistusreitin päivittäin 3.12.2021–9.1.2022 klo 15–21.
Valosuunnistuksen teos on nähtävissä 9.1.2022 asti klo 16–21 (ei 23.12.).

Paikka:

Valosuunnistuksen lähtöpiste löytyy Porthanin puistosta. Reitti kiertää Vanhankaupungin alueella ja on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä. Reitti on esteetön. Valosuunnistukseen liittyvä teos sijaitsee Brinkkalan pihalla (Vanha Suurtori 3).

Sytytä Turun valot loistoonsa!

Tervetuloa aikakoneeseen, joka kiidättää sinut läpi aika-avaruuden vuoden 1634 Turkuun, Vanhan Suurtorin kupeeseen. Noin 2,5 kilometrin kierroksen varrella pysähdyspaikkoja on kuusi ja aikakone vie sinut tutustumaan Turun merkittäviin aikakausiin. Vain rastien kysymyksiin vastaamalla pääset etenemään ajassa.

Koko kierroksen suorittamalla pääset vaikuttamaan Turun kehitykseen, sillä jokainen meistä jättää jälkensä kaupunkiin. Minkä aikakauden valoteokseen sinä pääset sytyttämään uuden valon? Se selviää pian!

Valosuunnistuksen ja -teoksen toteuttavat yhteistyössä Know Your Hoods ja Jokojo. Löydät tarkemmat ohjeet ja pääset osallistumaan suunnistukseen Know Your Hoodsin sivujen kautta.

Valosuunnistuksen liittyvää Matka Turun historiaan -valoteosta pääsee ihailemaan ilman suunnistuksen suorittamistakin, mutta kierroksen kiertämällä pääsee itse vaikuttamaan teokseen.

Ilotulitus Matka Turun historiaan -valoteoksessa.

Huipennuksena valoilotulitus ja tulevaisuuden Turku

Uudenvuoden viikolla 28.12.–2.1. teos kuvaa 2000-luvun jokirantaa ja teoksessa välkkyvät raketit Samppalinnan yllä.

- Kun saimme kuulla, että uudenvuoden ilotulitus on peruttu, reagoimme nopeasti. Uudenvuoden viikolla Valosuunnistuksen osallistujat saavat sytyttää ilotulituksen valoteokseen ja näin juhlistaa alkavaa uutta vuotta, vinkkaa Know Your Hoodsin Susanna Lahtinen.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla teoksen teemana on tulevaisuuden Turku.

Turun kaupunki järjesti syksyllä 2020 kaikille avoimen Sytytä Turku -ideakilpailun, jossa etsittiin kaupungin keskustaa elävöittäviä ja turkulaisten elämää riemastuttavia ideoita. Valosuunnistus on yksi kilpailun kautta toteutettavaksi valituista ideoista.