Matka Turun historiaan

Aika:

Teos on nähtävissä 3.–6.12. klo 17–22 ja 7.12.2021–9.1.2022 klo 16–21 (ei 23.12.).

Paikka:

Brinkkalan piha (Vanha Suurtori 3)

Matka Turun historiaan -valoteos esittelee Turun historian merkittävät aikakaudet alkaen vuodesta 1634, jolloin Turku piirrettiin ensimmäisen kerran kartalle. Valoteos muuttuu viikoittain keskittyen eri aikakausien keskeisimpiin piirteisiin ja johdattaa katsojat lopulta tulevaisuuden Turkuun.

Teos on osa Valosuunnistus-tapahtumaa, johon osallistuvat suunnistajat pääsevät itse vaikuttamaan siihen, millaiseksi teoksessa kuvattu kaupunki kehittyy. Jokainen suunnistusreitin suorittanut sytyttää viimeisellä rastilla valoteokseen jonkin uuden elementin. Mihin aikakauteen sinä jätät jälkesi? Suunnistusreitin pituus on noin 2,5 kilometriä ja reitti on esteetön. Valoteosta voi tietysti ihailla vaikka ei suunnistukseen osallistuisikaan.

Valosuunnistuksen ja -teoksen toteuttavat yhteistyössä Know Your Hoods ja Jokojo. Tarkemmat ohjeet Valosuunnistukseen osallistumisesta löydät Know Your Hoodsin sivuilta. Suunnistuksen voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Turun kaupunki järjesti syksyllä 2020 kaikille avoimen Sytytä Turku -ideakilpailun, jossa etsittiin kaupungin keskustaa elävöittäviä ja turkulaisten elämää riemastuttavia ideoita. Valosuunnistus on yksi kilpailun kautta toteutettavaksi valituista ideoista.

Tutustu tekijöihin

Know Your Hoods on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, jonka tavoitteena on auttaa muuttajia löytämään itselleen sopivin asuinpaikka sekä innostaa ihmisiä vierailemaan kiinnostavissa paikoissa ja tapahtumissa. Naapurustosuunnistukset ja erilaiset retkihaasteet liikuttavat ihmisiä kunnasta toiseen.

Jokojo on turkulainen interaktiivisen kaupunkitaiteen ja vuorovaikutteisten kulttuurikokemusten rohkea edelläkävijä, joka haluaa sytyttää staattiset kaupunkitilat eloon. Jokojon toteutuksissa  yhdistyy kiinnostavalla tavalla taide sekä digitaalinen teknologia.