Valon polku

Valon polku 2023

Vuoden 2023 Valon polku järjestetään 6.-9.12. Vanhankaupungin alueella ja Aurajoen ympäristössä.

Ohjelmahaku

Vuoden 2023 valoteokset on valittu. Kuratoinnista vastaa valotaitelija Kari Kola yhdessä työryhmän kanssa. Oheisohjelman haku vuodelle 2023 on päättynyt.

#ValonPolku

Valon polku on Turun kaupungin toteuttama laaja valotaidekokonaisuus, joka muodostuu suuresta valotapahtumasta sekä pimeimmän talvikauden ajan esillä olevista kausivalaistuskohteista. Valon polku saa inspiraationsa Turusta itsestään: kaupungin tarinoista, tunnelmasta ja merellisestä maisemasta. Kansallisen kaupunkipuiston juhlavuonna Valon polun teemana ovat kaupunkipuistot kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävinä keitaina ja tapahtuma-alueina.

2023 teemana Turun kansallinen kaupunkipuisto

Turun kansallisen kaupunkipuiston 10-vuotisjuhlavuonna Valon polun teemana ovat kaupunkipuiston alueet kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävinä keitaina ja tapahtuma-alueina. Kansallinen kaupunkipuisto on kaupunkiympäristössä sijaitseva arvokkaiden kulttuuri- ja luonnonmaisemien sekä virkistysalueiden laaja kokonaisuus, jonka säilyttämiseen ja hoitamiseen kaupunki on sitoutunut. Kansallisen kaupunkipuiston tarkoitus on määritelty maankäyttö- ja rakennuslaissa. Sen perustavat kaupunki sekä ympäristöministeriö yhdessä. Turun kansallisen kaupunkipuiston lisäksi Suomessa on yhdeksän muuta kansallista kaupunkipuistoa.