Vanhankaupungin juhla 15.6.2024

Tapahtuma-alue ja ohjelma

Vanhankaupungin juhlan tapahtumat julkaistaan Turun seudun tapahtumakalenterissa sitä mukaa, kun tiedot varmistuvat. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan juhlapäivän rientoihin lauantaina 15. kesäkuuta!

Turun Vanhakaupunki on juhlan arvoinen! Ja nyt juhlitaan koko päivän ajan. Vanhankaupungin alueen toimijat ovat järjestäneet ohjelmaa kaikenikäisille.

Vanhankaupungin alueen museot ja galleriat tarjoavat parastaan: Käy tutustumassa vaikka Sibelius-museossa Åbo Underrättelserin 200-vuotiseen sanomalehtihistoriaan tai jälleen avoinna olevaan Ett Hem -museoon Piispankadulla. Aboa Vetus Ars Nova -museon näyttelyihin pääset syventymään yleisöopastuksissa. Muista myös Taiteen talon galleriat ja niiden mielenkiintoiset näyttelyt!

Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Kirkkopuiston Terassille kuulemaan siitä, millainen oli vanha Turku. Jos Maaherran makasiini ja Turun Yliopistosäätiön toiminta ovat jääneet vieraaksi, piipahda ihmeessä Henrikinkadulla, jossa talo pitää ovensa avoinna kaupunkilaisten tutustuttavaksi. Tulevaisuuteenkin pääset kurkistamaan: osallistu parhaillaan rakenteilla olevan Astra-rakennuksen suunnitelmien esittelytilaisuuteen.

Turun tuomiokirkko, Suomen kansallispyhättö, pitää ovensa auki koko päivän. Voit siis piipahtaa sielläkin sinulle sopivana hetkenä. Kirkossa sijaitseva Pyhiinvaelluskeskus tarjoaa pienen pyhiinvaelluksen Vanhankaupungin alueella. Ja kirkon edustalla on viherpeukaloille jaossa erilaisia taimia.

Vanha Suutori täyttyy kirpputorimyyjistä, joiden lomassa voit törmätä myös Keskiaikaisten markkinoiden pukuharjoituksiin. Brinkkalan pihan Lankatorilla on mahdollisuus tehdä hienoja lankalöytöjä.

Taidehallin näyttelyissä kannattaa ehdottomasti pistäytyä, ja Brinkkalan galleriassa saat kokea taiteen lisäksi Gumman-melodraaman kantaesityksen. Juseliuksen talossa pääset puolestaan tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin. Brinkkalan pihalla sijaitsevassa Viro-keskuksessa saat kattauksen virolaisista klassikkorunoista, ja Kirjakahvilassa pöytään katetaan Kakkupuffa.

Lapsi ja ilmapallo.

Lapsia ja perheitä ei tietenkään ole unohdettu: Luostarinmäen museokorttelin Lasten lauantaissa ratkotaan kadonneen suutarinlangan arvoitusta. Apteekkimuseossa puolestaan on koko perheen hyvinvointityöpaja. Suurtorin alueella pääset etsimään Nappe Naakan haarukoita. Ja kasvomaalauksia on saatavilla Aarre Turku -puodissa niitä haluaville. Ravintola Teinin pihalla koko perhe voi jammailla elävän musiikin tahdissa.

Musiikkia on tarjolla pitkin päivää. Käy vaikka Taiteen talon pihalla iltapäivällä kuulemassa nuoria nousevia kykyjä tai myöhemmin illalla Jussu Pöyhöstä. Sibelius-museolla pääset jammailemaan afrikkalaisten rytmien tahtiin. Ja Kirkkopuiston terassilla on tuttuun tyyliin tarjolla monipuolinen musiikkikattaus.

Pääkirjaston pihalla pääset ihailemaan klassisia kilpapyöriä ja sisällä tietysti kymmeniätuhansia teoksia. Tänä vuonna katse kannattaa suunnata myös joelle: Aurajoen Wauhtiajot tuo Aurajokeen klassikkoveneiden vauhtia ja kauneutta.
 

Vatsa tyhjänä ei tarvitse vaeltaa paikasta toiseen: Vanhankaupungin alueen kahvilat ja ravintolat palvelevat sinua ilomielin koko juhlapäivän ajan!