Turun kaupungin tapahtumapalveluiden perustama tapahtumien vapaaehtoispankki tuo tapahtumajärjestäjät ja vapaaehtoiset yhteen. Vapaaehtoispankki helpottaa tapahtumien järjestämistä ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vapaaehtoisille.

Tapahtumien vapaaehtoispankki

Ilmoittaudu mukaan tapahtumien vapaaehtoispankkiin.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa itsesi Turun kaupungin tapahtumapalveluiden tapahtumien vapaaehtoispankkiin. Vapaaehtoispankin tarkoituksena on ylläpitää tapahtumissa kiinnostuneiden vapaaehtoisten listaa. Listalle kuuluminen ei velvoita osallistumaan tapahtumaan.

Yhteystietolistalta poistoa voi pyytää koska tahansa laittamalla sähköpostia osoitteeseen tapahtumat(ät)turku.fi. Merkitsethän viestin otsikoksi "Tapahtumien vapaaehtoispankki".

Tapahtumajärjestäjille

Kaipaako Turussa järjestettävä suurtapahtumasi vapaaehtoisia saavuttaakseen täyden potentiaalinsa? Voimme auttaa!

Ota yhteyttä: tapahtumasuunnittelija Eevi Rannikko, Turun tapahtumapalvelut

Turun kaupunki on vetovoimaisempi kuin koskaan ja kaupungissa järjestetään yhä enemmän suurtapahtumia. Apuvoimille onkin runsaasti tarvetta, jotta kaikki palaset tapahtumissa saadaan kohdilleen. Turun kaupungin tapahtumapalvelut on perustanut tapahtumien vapaaehtoispankin, joka kerää tiedon tapahtumista kiinnostuneista vapaaehtoisista yhteen paikkaan.

Vapaaehtoispankkiin voi ilmoittautua kuka vain, eikä listalle kuuluminen automaattisesti velvoita osallistumaan tapahtumien järjestämiseen vapaaehtoisena. Tapahtumajärjestäjät voivat ottaa yhteyttä Turun kaupungin tapahtumapalveluihin, josta tieto välitetään vapaaehtoispankkiin ilmoittautuneille. Tavoitteena on luoda kattava verkosto, jossa vapaaehtoiset ja tapahtumajärjestäjät löytävät toisensa mahdollisimman helposti ja sujuvasti.

Turun kaupungin tapahtumapalveluiden tapahtumasuunnittelija Eevi Rannikon mukaan vapaaehtoiset ovat mahdollistaneet monet suurtapahtumat Turussa.

‒ Talkoolaisten työ on mittaamattoman arvokasta, ja vapaaehtoispankin tavoitteena on auttaa niin talkoolaisia kuin tapahtumajärjestäjiä. Turun tapahtumakenttä on laaja sekä kattava, ja vapaaehtoispankki tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vapaaehtoisille, Rannikko sanoo.

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuessa on mahdollista ilmoittaa, minkälaisten tapahtumien järjestelyissä on kiinnostunut auttamaan. Turussa järjestetään vuosittain suuri määrä esimerkiksi suuria urheilu-, kulttuuri-, musiikki- ja opiskelijatapahtumia sekä messuja ja markkinoita, joiden järjestämisessä tarvitaan vapaaehtoisten apua. Lisäksi Turku isännöi lukuisia kertaluonteisia tapahtumia sekä muutamien vuosien välillä toistuvia kansainvälisestikin tunnettuja suurtapahtumia, kuten vuonna 2024 seuraavan kerran järjestettävä The Tall Ships Races.

Tapahtumien vapaaehtoispankin kautta kerättäviä yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, vaan listalla oleville henkilöille ilmoitetaan vapaaehtoistyöntekijähakujen aukeamisesta tapahtumapalveluiden kautta. Vapaaehtoispankkiin on mahdollista ilmoittautua milloin vain ja omien tietojen poistamista voi pyytää koska tahansa.

‒ Kuka vain voi olla vapaaehtoinen riippumatta siitä onko opiskelija, työssäkäyvä tai eläkeläinen. Pienikin panos on tapahtuman järjestämisen kannalta merkittävä. Osallistuminen vapaaehtoistoimintaan on helppoa ja tarjolla on monipuolisia ja mielekkäitä tehtäviä laidasta laitaan. Vapaaehtoistoiminta kerryttää työkokemusta tapahtumista ja antaa talkoolaiselle mahdollisuuden tarjota oman panoksensa asuinpaikan tapahtumatarjonnan sekä yhteisen asian eteen, kertoo tapahtumajohtaja Antti Kirkkola.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumien vapaaehtoispankkiin.